Tærte med rosenkål og valnødder

Hjemmelavet fuldkorns-tærtedej krydret med nigellafrø – det er godt.

Tærte med rosenkål og valnødder - bred

© Anders Schønnemann

Til 6 personer

smør, 150 g, koldt
hvedemel, 2 1?2 dl
fuldkornshvedemel, 1 dl
nigellafrø, 1 1?2 tsk.
salt, 1?2 tsk. fint
rosenkål, 500 g
emmentaler, 75 g, reven
creme fraiche 18%, 3 dl
æg, 3 stk., store
citron, 1 stk., økologisk
valnødder, 50 g
salt og peber

• Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.
• Kom begge slags mel, nigellafrø og salt herpå, og bland dejen sammen. Måske har du brug for en lille skefuld vand.
• Læg dejen mellem to stykker bagepapir, og rul dejen ud i små bevægelser, indtil dejen er lidt større end formen. Dejen skal nemlig dække kanterne.
• Tag det øverste papir væk, og vend dejen ned i en tærteform på ca. 24-26 cm.
• Stil i køleskabet 30 min. • Sæt ovnen på 200°.
• Tag dejen ud af køle- skabet, og prik huller i den med en gaffel, behold papiret på.
• Forbag dejen midt i ovnen i ca. 15 min, og tag ud.
• Pil evt. grimme blade fra rosenkålen, og skær en anelse af den mørke stilk fra.
• Kom i en gryde med vand, og kog op. Lad simre 1 minut, og hæld vandet fra.
• Kom osten i den forbagte tærtebund, og fordel kålen herpå.
• Pisk creme fraiche med æg i en skål.
• Riv skal fra den halve citron ned i skålen, og krydr med salt og peber.
• Hæld fyldet over kålen. • Drys knuste valnødder henover, og bag tærten midt i ovnen. Den skal have ca. 45 min.

Relaterede Artikler