Tærte med rosenkål og valnødder - bred
© Anders Schønnemann

Tærte med rosenkål og valnødder

Hjemmelavet fuldkornstærtedej krydret med nigellafrø - et perfekt match!

Tærte med rosenkål og valnødder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g smør
  • ½ dl hvedemel
  • ½ dl fuldkornshvedemel
  • ⅓ dl nigellafrø
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. fint emmentaler
  • 166 g rosenkål
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 store æg
  • økologisk citron
  • 16 g valnødder
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.
  1. Kom begge slags mel, nigellafrø og salt herpå, og bland dejen sammen.
  1. Måske har du brug for en lille skefuld vand.
  1. Læg dejen mellem to stykker bagepapir, og rul dejen ud i små bevægelser, indtil dejen er lidt større end formen.
  1. Dejen skal nemlig dække kanterne.
  1. Tag det øverste papir væk, og vend dejen ned i en tærteform på ca. 24-26 cm.
  1. Stil i køleskabet 30 min.
  1. Sæt ovnen på 200°.
  1. Tag dejen ud af køleskabet, og prik huller i den med en gaffel, behold papiret på.
  1. Forbag dejen midt i ovnen i ca. 15 min, og tag ud.
  1. Pil evt. grimme blade fra rosenkålen, og skær en anelse af den mørke stilk fra.
  1. Kom i en gryde med vand, og kog op. Lad simre 1 minut, og hæld vandet fra.
  1. Kom osten i den forbagte tærtebund, og fordel kålen herpå.
  1. Pisk creme fraiche med æg i en skål.
  1. Riv skal fra den halve citron ned i skålen, og krydr med salt og peber.
  1. Hæld fyldet over kålen.
  1. Drys knuste valnødder henover, og bag tærten midt i ovnen. Den skal have ca. 45 min.