Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tærte med rosenkål og valnødder

Hjemmelavet fuldkorns-tærtedej krydret med nigellafrø – det er godt.

Tærte med rosenkål og valnødder - bred

© Anders Schønnemann

Til 6 personer

smør, 150 g, koldt
hvedemel, 2 1?2 dl
fuldkornshvedemel, 1 dl
nigellafrø, 1 1?2 tsk.
salt, 1?2 tsk. fint
rosenkål, 500 g
emmentaler, 75 g, reven
creme fraiche 18%, 3 dl
æg, 3 stk., store
citron, 1 stk., økologisk
valnødder, 50 g
salt og peber

• Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.
• Kom begge slags mel, nigellafrø og salt herpå, og bland dejen sammen. Måske har du brug for en lille skefuld vand.
• Læg dejen mellem to stykker bagepapir, og rul dejen ud i små bevægelser, indtil dejen er lidt større end formen. Dejen skal nemlig dække kanterne.
• Tag det øverste papir væk, og vend dejen ned i en tærteform på ca. 24-26 cm.
• Stil i køleskabet 30 min. • Sæt ovnen på 200°.
• Tag dejen ud af køle- skabet, og prik huller i den med en gaffel, behold papiret på.
• Forbag dejen midt i ovnen i ca. 15 min, og tag ud.
• Pil evt. grimme blade fra rosenkålen, og skær en anelse af den mørke stilk fra.
• Kom i en gryde med vand, og kog op. Lad simre 1 minut, og hæld vandet fra.
• Kom osten i den forbagte tærtebund, og fordel kålen herpå.
• Pisk creme fraiche med æg i en skål.
• Riv skal fra den halve citron ned i skålen, og krydr med salt og peber.
• Hæld fyldet over kålen. • Drys knuste valnødder henover, og bag tærten midt i ovnen. Den skal have ca. 45 min.

Relaterede Artikler