
Tærte med rosenkål og valnødder
Hjemmelavet fuldkornstærtedej krydret med nigellafrø - et perfekt match!
AfMaria Meldgaard
Tærte med rosenkål og valnødder
Til 6 personer
Det skal du bruge
- 150 g smør
- 2 dl hvedemel
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 1 dl nigellafrø
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. fint emmentaler
- 500 g rosenkål
- 3 dl creme fraiche 18%
- 3 store æg
- 1 økologisk citron
- 50 g valnødder
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.
- Kom begge slags mel, nigellafrø og salt herpå, og bland dejen sammen. Måske har du brug for en lille skefuld vand.
- Læg dejen mellem to stykker bagepapir, og rul dejen ud i små bevægelser, indtil dejen er lidt større end formen. Dejen skal nemlig dække kanterne.
- Tag det øverste papir væk, og vend dejen ned i en tærteform på ca. 24-26 cm.
- Stil i køleskabet 30 min.
- Sæt ovnen på 200°.
- Tag dejen ud af køleskabet, og prik huller i den med en gaffel, behold papiret på.
- Forbag dejen midt i ovnen i ca. 15 min, og tag ud.
- Pil evt. grimme blade fra rosenkålen, og skær en anelse af den mørke stilk fra.
- Kom i en gryde med vand, og kog op. Lad simre 1 minut, og hæld vandet fra.
- Kom osten i den forbagte tærtebund, og fordel kålen herpå.
- Pisk creme fraiche med æg i en skål.
- Riv skal fra den halve citron ned i skålen, og krydr med salt og peber.
- Hæld fyldet over kålen.
- Drys knuste valnødder henover, og bag tærten midt i ovnen. Den skal have ca. 45 min.