
Stenbiderrogn serveret med smørristet brioche
Hertil lidt bløde løg, brøndkarse og fine ærteskud.
AfIngredienserne kommer ind på en bakke i små skåle, og så laver vi små hapser til hinanden.
2 personer
Til 1 brød
mælk 1 dl
gær 25 g
æg 3 stk.
sukker 1 spsk.
salt 1⁄2 tsk. fint
hvedemel ca. 300 g
smør 125 g blødt
løg 1 stk.
smør og olie
stenbiderrogn 150 g ærteskud
• Kom mælken i en lille gryde og lun den til fingervarm.
• Kom op i en skål og rør gæren ud heri.
• Pisk æggene med sukkeret i en anden skål og rør det sammen med mælken.
• Tilsæt salt og mel.
• Ælt nu dejen godt sammen.
• Ælt det bløde smør ind i dejen lidt ad gangen.
• Form dejen til en klump og dæk med film.
• Lad hæve i ca. 1 time.
• Form dejen til et brød og kom i en smurt rugbrøds- eller sandkageform.
• Efterhæv 45 minutter.
• Sæt ovnen på 200 gr.
• Bag brødet midt i ovnen i 30 min.
• Tag ud og sæt på en rist. Afkøl helt.
• Skær løget i helt tynde både og steg dem bløde i olie.
• Skær briochen i mindre stykker. Steg sprøde i smør på alle sider.
• Anret brioche, stenbiderrogn, løg og urter i små skåle og servér.