© Anders Schønnemann

Stenbiderrogn serveret med smørristet brioche

Hertil lidt bløde løg, brøndkarse og fine ærteskud.

Ingredienserne kommer ind på en bakke i små skåle, og så laver vi små hapser til hinanden.

2 personer

Til 1 brød
mælk 1 dl
gær 25 g
æg 3 stk.
sukker 1 spsk.
salt 1⁄2 tsk. fint
hvedemel ca. 300 g
smør 125 g blødt
løg 1 stk.
smør og olie
stenbiderrogn 150 g ærteskud

Kom mælken i en lille gryde og lun den til fingervarm.
Kom op i en skål og rør gæren ud heri.
Pisk æggene med sukkeret i en anden skål og rør det sammen med mælken.
Tilsæt salt og mel.
Ælt nu dejen godt sammen.
Ælt det bløde smør ind i dejen lidt ad gangen.
Form dejen til en klump og dæk med film.
Lad hæve i ca. 1 time.
Form dejen til et brød og kom i en smurt rugbrøds- eller sandkageform.
Efterhæv 45 minutter.
Sæt ovnen på 200 gr.
Bag brødet midt i ovnen i 30 min.
Tag ud og sæt på en rist. Afkøl helt.
Skær løget i helt tynde både og steg dem bløde i olie.
Skær briochen i mindre stykker. Steg sprøde i smør på alle sider.
Anret brioche, stenbiderrogn, løg og urter i små skåle og servér.