Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Stenbiderrogn serveret med smørristet brioche

Hertil lidt bløde løg, brøndkarse og fine ærteskud.

© Anders Schønnemann

Ingredienserne kommer ind på en bakke i små skåle, og så laver vi små hapser til hinanden.

2 personer

Til 1 brød
mælk 1 dl
gær 25 g
æg 3 stk.
sukker 1 spsk.
salt 1⁄2 tsk. fint
hvedemel ca. 300 g
smør 125 g blødt
løg 1 stk.
smør og olie
stenbiderrogn 150 g ærteskud

Kom mælken i en lille gryde og lun den til fingervarm.
Kom op i en skål og rør gæren ud heri.
Pisk æggene med sukkeret i en anden skål og rør det sammen med mælken.
Tilsæt salt og mel.
Ælt nu dejen godt sammen.
Ælt det bløde smør ind i dejen lidt ad gangen.
Form dejen til en klump og dæk med film.
Lad hæve i ca. 1 time.
Form dejen til et brød og kom i en smurt rugbrøds- eller sandkageform.
Efterhæv 45 minutter.
Sæt ovnen på 200 gr.
Bag brødet midt i ovnen i 30 min.
Tag ud og sæt på en rist. Afkøl helt.
Skær løget i helt tynde både og steg dem bløde i olie.
Skær briochen i mindre stykker. Steg sprøde i smør på alle sider.
Anret brioche, stenbiderrogn, løg og urter i små skåle og servér.

Relaterede Artikler