
Førstehjælp til julemiddagen: Sådan redder du en frossen andesteg i sidste øjeblik
Andesteg er ikke bare andesteg. Her får du svarene på, hvordan og hvor længe den skal tøes op. Og har du glemt at tø andestegen op juleaften, så findes der et par løsninger, som alligevel kan redde julemiddagen.
Af — 22. november 2023Fjerkræ skal håndteres med omtanke
Den bedste måde at tø en andesteg op på er at lægge den i køleskabet i et par dage. Så har du opbevaret den i fryseren, bør du tage den ud et par dage før juleaften og komme den i køleskabet.
Men står du med en frossen andesteg juleaftensdag, så har du stadig et par muligheder.
Dog er det vigtigt at huske på, at man aldrig skal tage let på fjerkræ, da der er for mange bakterier, der kan komme i spil, hvis stegen ikke håndteres med omtanke.
Tø andestegen op i koldt vand
Du kan tø en andesteg op på et par timer, ved at neddykke den i koldt vand. Det er dog vigtigt, at du kun bruger koldt vand fra hanen – ikke lunkent eller varmt vand fra den varme hane. Det kolde vand vil tø andestegen op, og du undgår, at andestegen kommer i den risikable temperaturzone, som er alt over 5 grader. Hvis temperaturen i andestegen overstiger det niveau, begynder eventuelle bakterier at kunne stortrives.
Hele andestegen skal være under det kolde vand hele tiden. På den måde vil stegen tø jævnt op. Hvis optøningskaret er for lille i nogle af stegens positioner, så må du forsøge at finde måder, hvor du alligevel kan trykke hele stegen ned under vandet.
Sørg også for at vende andestegen jævnligt i vandet, ligesom det også er vigtigt at udskifte vandet jævnligt med nyt koldt vand.