Timm Vladimir
© Timm Vladimir / Imerco

Idiotsikker opskrift på flæskesteg med sprøde svær a la Timm Vladimir

Flæskestegssæsonen er skudt i gang. Og vil du sikre, at sværene bliver dejligt knasende og sprøde, så er her opskriften for dig.

Flæskestegen er en fast favorit på julebordet i mange danske hjem.

Og her afhænger flæskestegens succes (tør vi vist godt at sige) i høj grad af, hvor meget dens svær knaser.

Men hvordan er det nu lige, du får de eftertragtede svær sprøde og lækre – og sikrer julefreden?

Svaret er enkelt: Du følger Timm Vladimirs opskrift, hvor der er garanti for en saftig steg med knasende svær, hver gang!

LÆS OGSÅ Sådan laver du en saftig steg med sprøde svær i en airfryer.

Flæskesteg opskrift
© Getty Images

Timm Vladimirs opskrift på en saftig flæskesteg med sprøde svær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 flæskesteg

  • 2 kamsteg
  • Salt
  • Laurbærblade
  • Stegesnor

Sådan gør du

  1. Start med at binde kamstegen op med ca. 3 cm mellemrum, så den får en dejlig ensartet form.
  1. Salt den grundigt, og sørg for, at der kommer salt ned mellem alle sværene.
  1. Kom derefter masser af laurbærblade ned mellem sværene. Gerne et blad mellem hvert svær, så den får god smag af laurbær.
  1. Steg den så i ovnen på 110 grader i ca. 3 timer, og tjek derefter temperaturen.
  1. Når temperaturen er på 68-72 grader, tager du den ud af ovnen, fjerner laurbærbladene og varmer ovnen op til 220 grader.
  1. Sæt så stegen tilbage i ovnen i 15 minutter, så sværene bliver helt sprøde.
  1. Lad derefter stegen hvile, imens du færdiggør det resterende mad. Flæskestegen behøver ikke være brandvarm, når den serveres, og der sker derfor ikke noget ved, at den står 20-30 minutter, inden den serveres.

TIP Stegen kan sagtens laves dagen før, den skal spises. Så lader du bare stegen stå utildækket en time efter, du har taget den ud af ovnen. Derefter stiller du den på køl. Dagen efter tager du den ud af køleskabet en time før, den skal genopvarmes og giver den derefter 30 minutter på 160 grader. Og så er den klar til at blive serveret.