Spicy græskarsuppe med Hokkaido
© Tia Borgsmidt

7 skønne opskrifter med årstidens råvarer

Få inspiration til at bruge sæsonens råvarer. De har masser af smag, kan findes i naturen eller køkkenhaven, og samtidig er de typisk de billigste ingredienser i supermarkedet.

Opskrift på bagt knoldselleri

Knoldselleri er en af vinterens gode, mættende råvarer, som får en mild og nøddeagtig smag efter et par timer i ovnen. Her er den serveret med brunet smør og sprøde croutoner. Hånddrejet tallerken fra Helle Hansen, lille kande i stentøj fra Anna Bystrup, glas fra Holmegaard, keramikfad loppefund.

© Tia Borgsmidt

Bagt knoldselleri

Knoldselleri er en ofte glemt rodfrugt, hvilket vi ikke forstår, da den smager skønt og er nem at tilberede. I denne opskrift får knoldsellerien en nærmest nøddeagtig smag, hvor brunet smør og sprøde croutoner binder retten sammen.

Find opskriften her.

Opskrift med dyrevildt og sellerimos
© Anders Schønnemann

Ølbraiseret dyrevildt med svampe og brombær

Denne ret er velsmagende og passer perfekt til en aften, hvor der er ekstra tid til at kræse om aftensmaden. Kombinationen af sellerimos, mørt kød, bløde svampe og friske brombær danner rammen om et fantastisk og mættende måltid.

Find opskriften her.

Opskrift på sprød vegetar pizza

Græskar, palmekål og buratta giver på en gang noget sødme, noget bittert og noget blødt og cremet, som giver kontrast til den sprøde bund og de knasende græskarkerner.

© Andreas Mikkel Hansen

Pizza med græskar og kål

En vegetarisk fryd, der er fyldt med lækre råvarer og gode smage. I denne opskrift er græskar, kål, mozzarella og græskarkerner de smagsgivere, der gør den sprøde pizza lækker og anderledes.

Få opskriften her.

Opskrift på lækker svampesuppe med løg
© Anders Schønnemann

Lækker svampesuppe med løg

En cremet, velsmagende svampesuppe, hvor friske og tørrede svampe kombineres for at at opnå de bedste aromaer. Smager himmelsk med brød og grillede løg serveret til.

Få hele opskriften her.

Nem og lækker pastaret med kål og æbler
© Anders Schønnemann

Nem og lækker pastaret

Denne skønne pastaret er hurtig at lave og passer perfekt til den travle hverdag. Med æbler, kål og rosiner er denne pasta fyldig og sikre et nemt og lækkert aftensmåltid.

Find opskriften her.

Salat med svampe og svinekotelet
© Tia Borgsmidt

Fyldig salat med svinekotelet

En fantastisk salat fyldt med æbler, couscous og timianstegte svampe, som mætter og begår sig som lækkert tilbehør til en saftig svinekotelet.

Få opskriften her.

Spicy græskarsuppe med Hokkaido
© Tia Borgsmidt

Spicy hokkaidosuppe

Denne græskarsuppe er lavet på Hokkaidogræskar, som har en sød og rund smag. Men i denne suppe tilføres et asiatisk, spicy twist, som gør suppen optimal at varme sig på. Smag denne skønne suppe og drys med granatæble, peanuts og koriander.

Find opskriften her.