Spicy hokkaidosuppe med drys

En skøn græskarsuppe med et asiatisk twist.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Spicy hokkaidosuppe med drys

Græskarsuppen tilberedes på mild hokkaido tilsat et spicy asiatisk twist. Suppen er perfekt på en kold og blæsende efterårsdag.

4 personer

Det skal du bruge:

Spicy hokkaidosuppe

  • Ca. 700 g hokkaidogræskarkød uden kerner og skræl
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. rød karrypasta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • Salt og peber
  • 1 lime

Topping

  • 1 granatæble
  • 2 spsk. saltede peanuts
  • 1 bundt koriander

Sådan gør du:

Spicy hokkaidosuppe

  1. Skær græskarkødet i tern, ca. 2 x 2 cm.
  2. Pil og hak løget.
  3. Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta, og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par min.
  4. Tilsæt græskar, og hæld bouillonen på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min., til græskarkødet er mørt.
  5. Tag gryden af varmen. Si bouillonen fra, og gem den.
  6. Blend nu græskarret til en ensartet suppe, mens du gradvist spæder til med bouillonen, indtil suppen har en skøn, cremet konsistens.
  7. Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt kokosmælk, og varm suppen op.
  8. Smag til med salt, peber og limesaft.

Topping

  1. Halvér granatæblet, og pres kernerne ud.
  2. Servér suppen med granatæblekerner, hakkede peanuts og frisk koriander.