Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Svampesuppe med løg og brød

Svampesuppe er lig med sensommer- og efterårskøkken. I denne opskrift kombinerer vi tørrede og friske svampe for mest mulig smag og aroma.

Svampesuppe med løg og brød

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

karljohan-svampe 30 g tørrede
markchampignoner 250 g
løg 1
smør
hønsebouillon 4-5 dl
piskefløde 2 dl
landbrød 1, fransk
syltede grillede løg 1 glas

Kom de tørrede svampe i en skål, og hæld 4 dl kogende vand over. Lad stå. Ordn de friske svampe (børst, og brug så lidt vand som muligt), og skær dem i mindre stykker. Hak løget. Hæld udblødningsvandet fra svampene gennem et kaffefilter, og gem det. Skyl de udblødte svampe godt.

Svits løg og begge slags svampe i smør i en gryde. Kom udblødningsvand, bouillon og fløde i gryden, og lad det simre i 10 minutter. Tag evt. nogle hele svampe op til pynt. Blend suppen jævn og cremet, og smag den til med salt og peber og evt. lidt hvid balsamico. Servér suppen med godt brød og grillede løg.

Håndplukket til dig