© Anders Schønnemann

Ølbraiseret dyrevildt med brombær

En dejlig ret, der er nem at forberede i god tid, og som smager helt vidunderligt af efterårets skovture: rodfrugter, dyrevildt, svampe og brombær.

4 personer

Smør 50 g
Vildtkød 600-800 g, i tern
Maltmel 2 spsk.
Mørk øl 3 dl, fx dark ale
Bouillon 5 dl
Rosmarin 3 kviste, frisk
Rødløg 2 stk.
Røget bacon 100 g
Svampe 500 g blandede
Smør 1 spsk.
Brombær 100 g
Balsamicoeddike 1-2 spsk.

Sellerimos
Knoldselleri 1 stk.,
Mellemstor æble 1 stk.
Hvidløg 1-2 fed
Smør 25 g
Fløde 1-2 dl

• Smelt smørret i en stegegryde, og brun kødet heri.

• Krydr med salt og peber, og tag så kødet op.

• Drys maltmel i gryden, og rist det under omrøring. Det må gerne tage en smule farve, men må ikke blive brændt.

• Tilsæt øl, og kog op. Tilsæt bouillon, og kog op.

• Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt rosmarin.

• Læg låg på gryden, og lad kødet simre ved svag varme i ca. 1 time.

• Skræl sellerien, og skær den i mundrette stykker.

• Halvér æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern.

• Kom selleri og æble i en gryde, og dæk med vand. Tilsæt presset hvidløg, og kog ved svag varme under låg i ca. 30 min., indtil sellerien er mør.

• Kassér kogevandet, og mos sellerien.

• Rør sellerimosen lind med smør og fløde, og smag til med salt og peber.

• Skær løgene i halve ringe. Skær bacon i tern. Rens svampene. Smelt smørret på en pande, og steg løgene klare. Tag løgene af panden.

• Steg bacon sprød på panden sammen med svampene. Krydr med salt og peber, og vend med løg og brombær, og tag så panden af varmen.

• Smag gryderetten til med balsamicoeddike.

• Servér kødet i dybe tallerkener på en bund af sellerimos, og top med svampe og brombær.