Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ølbraiseret dyrevildt med brombær

En dejlig ret, der er nem at forberede i god tid, og som smager helt vidunderligt af efterårets skovture: rodfrugter, dyrevildt, svampe og brombær.

© Anders Schønnemann

4 personer

Smør 50 g
Vildtkød 600-800 g, i tern
Maltmel 2 spsk.
Mørk øl 3 dl, fx dark ale
Bouillon 5 dl
Rosmarin 3 kviste, frisk
Rødløg 2 stk.
Røget bacon 100 g
Svampe 500 g blandede
Smør 1 spsk.
Brombær 100 g
Balsamicoeddike 1-2 spsk.

Sellerimos
Knoldselleri 1 stk.,
Mellemstor æble 1 stk.
Hvidløg 1-2 fed
Smør 25 g
Fløde 1-2 dl

• Smelt smørret i en stegegryde, og brun kødet heri.

• Krydr med salt og peber, og tag så kødet op.

• Drys maltmel i gryden, og rist det under omrøring. Det må gerne tage en smule farve, men må ikke blive brændt.

• Tilsæt øl, og kog op. Tilsæt bouillon, og kog op.

• Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt rosmarin.

• Læg låg på gryden, og lad kødet simre ved svag varme i ca. 1 time.

• Skræl sellerien, og skær den i mundrette stykker.

• Halvér æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern.

• Kom selleri og æble i en gryde, og dæk med vand. Tilsæt presset hvidløg, og kog ved svag varme under låg i ca. 30 min., indtil sellerien er mør.

• Kassér kogevandet, og mos sellerien.

• Rør sellerimosen lind med smør og fløde, og smag til med salt og peber.

• Skær løgene i halve ringe. Skær bacon i tern. Rens svampene. Smelt smørret på en pande, og steg løgene klare. Tag løgene af panden.

• Steg bacon sprød på panden sammen med svampene. Krydr med salt og peber, og vend med løg og brombær, og tag så panden af varmen.

• Smag gryderetten til med balsamicoeddike.

• Servér kødet i dybe tallerkener på en bund af sellerimos, og top med svampe og brombær.

Relaterede Artikler