Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Svinekotelet med salat, æble og svampe

En fyldig og mættende salat med æbler og svampe er lækkert tilbehør til fx en svinekotelet.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift & Styling: Lone Kjær

Svinekotelet med sensommersalat, æble og svampe

4 personer

En fyldig og mættende salat med sæsonens æbler og svampe er lækkert tilbehør til fx en svinekotelet. Afhængigt af smag kan du erstatte kogt bulgur med enten en rest kogt ris, kartofler eller perlespelt.

Det skal du bruge:

Timianstegte svampe:

  • 300 g blandede svampe
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. rørsukker
  • Flagesalt og peber

Sensommersalat:

  • 1 pose blandede salater
  • 1 hjertesalat
  • 2 æbler
  • 100 g kogt ris, bulgur, couscous eller perlespelt

Svinekoteller:

  • 4 svinekoteletter med skaft
  • Flagesalt og peber
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

Timianstegte svampe:

  1. Børst svampene rene. Pres hvidløget. Varm olien på en pande, og steg svampe med hvidløg og timian ved god varme et par minutter.
  2. Tilsæt balsamico, og lad det fordampe. Drys sukker over, og lad det smelte.
  3. Tag svampene af panden, og smag til med flagesalt og peber.

Sensommersalat:

  1. Skyl salaterne, og slyng dem tørre.
  2. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehus, og skær æblerne i både.
  3. Vend salat med bulgur, æbler og timianstegte svampe.

Svinekoteller:

  1. Krydr kødet med salt og peber.
  2. Varme olien på en pande, og steg koteletterne i ca. 3 min. på hver side.
  3. Servér med sensommersalat.

Relaterede Artikler