En fyldig og mættende salat med æbler og svampe er lækkert tilbehør til fx en svinekotelet.
Af
Lone Kjær
— 03. november 2020
Svinekotelet med let salat af æble og svampe
En fyldig og mættende salat med sæsonens æbler og svampe er lækkert tilbehør til fx en svinekotelet. Afhængigt af smag kan du erstatte kogt bulgur med enten en rest kogt ris, kartofler eller perlespelt.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Timianstegte svampe
150
g
blandede svampe
½
fed hvidløg
½
spsk.
olivenolie
1½
kviste frisk timian
½
spsk.
balsamicoeddike
½
tsk.
rørsukker
flagesalt og peber
Salat med æbler
½
pose blandede salater
½
hjertesalat
1
æbler
50
g
kogt ris, bulgur, couscous eller perlespelt
Svinekoteller: *
2
svinekoteletter med skaft
flagesalt og peber
½
spsk.
olivenolie
Sådan gør du
Timianstegte svampe:
Børst svampene rene. Pres hvidløget. Varm olien på en pande, og steg svampe med hvidløg og timian ved god varme et par minutter.
Tilsæt balsamico, og lad det fordampe. Drys sukker over, og lad det smelte.
Tag svampene af panden, og smag til med flagesalt og peber.
Salat:
Skyl salaterne, og slyng dem tørre.
Skær æblerne i kvarter, fjern kernehus, og skær æblerne i både.
Vend salat med bulgur, æbler og timianstegte svampe.
Svinekoteller:
Krydr kødet med salt og peber.
Varme olien på en pande, og steg koteletterne i ca. 3 min. på hver side.