7 trends, du skal kende lige nu

Som vi bevæger os i retning mod et nyt år, bevæger tidens trends og tendenser sig også, mens andre stadig er højaktuelle. Få vores bud på 7 stærke trends, der med garanti vil holde langt ind i 2022.

Keramik i organiske former.

Keramik i organiske og uforudsigelige former. Designstudiet Apparatus har valgt at designe hverdagsobjekter med et meget personligt præg.

© Apparatus

Organiske former

Organiske former har længe været på alles læber, når det handler om tidens store trends, og den tendens ser kun ud til at fortsætte. Denne sæsons møbler har i vid udstrækning været præget af de ulige linjer og former, men vi ser også trenden i interiør-items som vaser, lysestager, lamper og service.

Det er måske ingen overraskelse, at organiske former fortsat er stærkt repræsenteret indenfor bolig og interiør. Vi ser nemlig også, at materialer og elementer fra naturen trækkes mere og mere indenfor, og i naturen hører de organiske former hjemme. Foruden de dekorative elementer, er trenden organiske former også at finde blandt større møbler som sofaer, sofaborde og lænestole.

LÆS OGSÅ

Nye grøntsager mayo piment d’espelette tørrede solbær opskrift
© Anders Schønnemann / Evergreen

Ren mad

Som vi bliver mere og mere bevidste om det, vi putter i munden, stiller vi også større og større krav. Flere trendforskere forudser, at noget af det, vi kommer til at se mest af i 2022, er et krav om transparens.

Vi vil vide, hvad vi spiser - og ikke bare, at det er produceret forsvarligt eller er økologisk, men også hvad der er i det. Det skal være så rent som muligt, være fri for kunstig kemi og tilsætningsstoffer. Vi stræber efter et renere liv - måske særligt i kølvandet på COVID-19, og det manifesterer sig helt tydeligt i vores adfærd omkring mad.

Hjemmelavede produkter i naturmaterialer fra H&M Home
© H&M Home

Naturlige materialer både inde og ude

Naturens elementer må man (stadig) ikke undervurdere, når man taler om tidens trends. Det er også farverne grøn og lyseblå, der er kåret til Årets farver 2022 af Dyrup og Nordsjö, og det er ikke uden grund.

Vi ser en fortsat interesse for at bruge naturen og lade os inspirere af den både inde og ude, og de naturlige farver og materialer er også i fokus i årets julepynt. I takt med at vi som forbrugere er blevet mere bevidste omkring netop forbrug, bevæger vi os mere og mere mod nuancer og materialer, der har en reference til naturen og det naturlige. Det så vi blandt i Royal Copenhagens seneste stel designet af designduoen Gamfratesi, der har fundet inspiration i naturen og dens væsner og i Rikke Frosts nyeste design for Carl Hansen & Søn; lampen Petal Lamp.

Vi spår, at det er en trend, der kommer til at vare ved!

LÆS OGSÅ

&Drape gardiner
© &Drape
Sea og Sea-Tex gardiner fra Luxaflex
© Luxaflex

Bølgende gardiner

Brugen af tekstiler er ikke noget nyt, og det er gardiner som sådan heller ikke, men de lange, bølgende tekstiler er in som aldrig før. Du er helt sikkert stødt på gardinbrands som anddrape, Kvadrat og Durup på Instagram, der alle har specialiseret sig i den populære indretningstendens og producerer dem i flere forskellige materialer.

Fælles for gardinerne er, at de med deres lange, bølgede former skaber et florlet, elegant og levende udtryk, der også i tråd med de organiske former. Gardiner er ikke kun smukke, de kan også være med til at forbedre hjemmets akustik. Man kan fx finde akustikfremmende gardiner hos Garant.

LÆS OGSÅ

Chilled Mint er malet på væggen og matcher smukt det mintgrønne sengetøj. Gavlen og sengebordet er begge malet med farven Apple Cheek og skaber en smuk og rolig samhørighed.

© Dyrup

En optimistisk farvelade

I kølvandet på den globale pandemi ser vi en spirende tendens til at bruge farver igen. Afdæmpede, naturlige farver er fortsat i fokus, men suppleres i stigende grad af friske pangfarver, der skal symbolisere nye og mere optimistiske tider.

Hos Dyrup og Nordsjö fremhæver man både rød, gul, mintgrøn og orange som bud på nuancer, vi kommer til at se mere af i den kommende tid. Ikke nødvendigvis som de bærende, men som friske pust i afdæmpede baser.

LÆS OGSÅ

Mønstre

Geometriske mønstre og patchwork er blevet trendy igen - særligt efter et år med ualmindeligt mange timer, der er brugt i hjemmet, har mange kastet sig over at skabe deres egne patchwork-tæpper, jakker og pudebetræk. Vi ser også trenden optræde i fx Ferm Livings bud på årets julesok og i de populære bojagi-gardiner, du ikke kan have misset, hvis du er inkarneret Instagram-bruger.

Også i boliginteriør som pudebetræk, sengetæpper, gulvtæpper og viskestykker optræder de geometriske mønstre i vid udstrækning, og de understreger også et behov for at personliggøre sit hjem med effekter, der skiller sig ud og skaber kontrast.

© Ellos Home
© Reform

Upcycling og hacks

Bæredygtighed er hot, hottere, hottest, og bølgen integrerer sig også mere og mere i den måde, vi indretter os på. Vi bruger tid på at udvælge de mest holdbare materialer, men også på at reparere og upcycle de ting, der har brug for det.

I stedet for et helt nyt køkken 'hacker' vi vores eksisterende med fronter fra virksomheder som fx Reform og &Shufl, og kreative DIY-typer pynter måske skabslåger med lister i stedet for at skifte dem helt ud.

LÆS OGSÅ