Efter tre år i støbeskeen: Royal Copenhagen lancerer nyt, eventyrligt stel

Den verdenskendte designduo Gamfratesi står bag et nyt stel for Royal Copenhagen, der balancerer det naturtro med det fantasifulde.

Meet the Creatures

Den dansk-italienske designduo Gamfratesi har i tre år arbejdet på et nyt design for Royal Copenhagen. Resultatet er Royal Creatures, der, som navnet antyder, er et stel bemalet med fine og finurlige væsner, der har det tilfælles, at de alle lever i tæt samhørighed med vandet.

Inspirationen er fundet i Royal Copenhagens varemærke, de tre blå bølgelinjer, der symboliserer havene omkring Danmark. Herfra voksede en idé om tre niveauer af dyr: dem der lever i havets dyb, dem der lever i vandoverfladen og dem der lever langs kysten.

– Vores designfilosofi er, at vi gerne arbejder med en gennemgående idé, som bliver vores koncept fra starten. Når vi så dykker dybt ned i teknikker og materialer, husker vi hele tiden på den idé, så vi sikrer, at man stadig kan mærke historien til sidst i det endelige design, fortæller Stine Gam.

Arbejdet med designet tog udgangspunkt i klassiske stel og Royal Copenhagens særlige designudtryk. Det var som om, væsenerne selv voksede frem fra det klassiske stel.

– Pludselig begyndte der, fra de her helt velkendte elementer hos Royal Copenhagen, at springe dyr og levende antropomorfiske ting frem, hvor en blomst bliver til et øje, og dens centrum bliver til pupillen. Og pludselig kunne vi kun se den som et øje, og kun se bølgerne som fiskeskæl, fortæller Stine Gam.

Royal Creatures: Royal Copenhagen lancerer nyt stel
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Royal Creatures er ikke tænkt som et selvstændigt stel, men som enkelte elementer, der kan flettes ind, mixes og kombineres med andre stel.

Stellet lanceres i første omgang som tre tallerkener, tre fade og tre termokrus. Her er det de tre tallerkener med svane, ballonfisk og sommerfugl, ovalt fad med krabbe, samt termokrus og ovalt fad med sild. Priser fra 749 kr. per del.

Vi har lavet et design, som vi håber vil få dig til at smile. Vi håber, at vi har skabt et rum, hvor du for en tid kan have en drømmende oplevelse. Mennesker har altid haft brug for tegnede udsmykninger, og naturen har altid været kilde til inspiration, selv hulemennesket udsmykkede med tegninger af dyr. — Enrico Fratesi
Royal Creatures: Royal Copenhagen lancerer nyt stel af GamFratesi
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad