Årets farver 2022

DYRUP og Nordsjö præsenterer 2022's farvetrends, der spænder over sarte pasteller til mere kraftige toner. Fælles for farverne er, at de er lyse og reflekterer et år, hvor vi har opholdt os langt mere i hjemmet end normalt.

Årets Farve 2022 hedder Olive Sprig og symboliserer ro, natur og varme.

© Dyrup

Årets farver

Ligesom sidste år peger farvegiganten Dyrup på nøgleord som ro, bæredygtighed og natur i forbindelse med farvetrends.

I år er valget landet på en sart og rolig grønlig nuance med navnet Olive Sprig, der skal indbyde til ro, natur og som både harmonerer med andre afdæmpede farver og i kombinationen med enkelte items i pangfarver.

Dyrup forudser, at vores hjem vil illustrere et behov for optimisme og positivitet i kølvandet på halvandet år med en global pandemi. Det er derfor lyse toner og nuancer, der vil være karakteristiske for vores farvevalg.

Den svenske pendant Nordsjö peger - ligesom Dyrup - på, at behovet for at komme ud i naturen og opleve verden med en optimistisk indstilling har stor betydning for de farver, vi gerne vil omgive os med i hjemmet.

Nordsjös bud på årets farve er en lys og luftig lyseblå, der har tydeligere referencer til farven på en skyfri himmel. Bright Skies hedder farven, der er udviklet på baggrund af en omfattende trendforskning.

Olive Sprig, DYRUP

© Dyrup
Bright Skies, Nordsjö

Årets farve hedder hos Nordsjö Bright Skies og symboliserer det behov for naturoplevelser og optimisme, der er opstået i kølvandet på den globale pandemi.

© Nordsjö

Trendretninger og farvepaletter i 2022

Foruden årets farve har Dyrup identificeret tre trendretninger, der alle har betydning for den måde, vi indretter os på, og de farver og materialer, vi omgiver os med i hjemmet.

Tilsvarende har Nordsjö udviklet fire farvepaletter, der tager udgangspunkt i forskellige livsområder samt de behov, der hører til. Paletterne er bygget op omkring Bright Skies, men har forskellige funktioner alt efter, hvordan de bruges.

Sarte pasteller og bløde former

Dyrup peger på, at lys, neutralitet og organiske former som tendens fortsat vil være aktuel. Denne trend er kendetegnet af lyse, sarte pasteller, der kan mixes på kryds og tværs og som sagtens kan kombineres med enkelte elementer i mere fremtrædende farver. Det lyse farvetema kombineret med møbler i bløde materialer og organiske former omfavner det behov for ro, der er opstået i kølvandet på halvandet år med hjemmearbejde.

Her ses farverne Island Retreat (den mælkehvide), Causeway (den blå) sammen med et strejf af pangfarve i form af den røde stol (Fruit Lattice)

© Dyrup

Greenhouse colours

...er Nordsjös bud på at omgive sig med naturen indenfor. Paletten tager udgangspunkt i de positive egenskaber, naturen har for mennesket, og hvordan de følelser kan bringes i spil på vores vægge. Paletten består af grønne, blå og mælkehvide nuancer, der alle har det tilfælles, at de kommer med ro.

Workshop colours

Nordsjös anden farvepalet tager udgangspunkt i behovet for et hjemmekontor. Farverne er lyse og friske og skal fungere som et lærred af inspiration til hjemmekontoret eller -studiet.

Vægfarven Bright Skies er her omgivet af grønne nuancer, der har tydelige referencer til naturen.

© Nordsjö

The Workshop Colours. Paletten består af friske og lyse farver som gul, klar grøn og blå.

© Nordsjö

Et farverigt tilbageblik

Dyrup peger også på en tendens til at finde inspiration i fortiden og trække den med sig ind i hjemmet. Her vil materialer som træ og læder være gennemgående, men der vil også være masser af gyldne detaljer med et strejf af retro. Kvalitet er et nøgleord, og mørke farver og nuancer vil træde frem som detaljer, der står i forgrunden og harmonerer smukt med de mere lyse og rolige nuancer.

Den sarte rosa Mulberry Milk pryder væggen, mens skrivebordet er malet med farven Vining Ivy, og Yorkshire Mood er brugt til at skabe chokoladebrune bladholdere.

© Dyrup
Farven afspejler den grænseløse himmel over os, og giver os plads til at omdefinere den rolle vores hjem, naturen, kunsten og nye tider, har for vores liv. Vi tror på, at farvers uanede muligheder kan give mennesker mulighed for at blomstre og vise hvem man er. — Ann-Charlotte Linde, nordisk farvechef hos Nordsjö

Studio colours

Nordsjös tredje farvepalette favner behovet for at lade sine batterier op, blive inspireret og distancere sig en smule fra hverdagen. Farverne spænder over rosa, røde og orange farver og skal skabe tryghed og ro.

The Studio Colours.

© Nordsjö

En farvelade af leg og optimisme

Dyrups tredje trend for 2022 har sine rødder i 80’erne og 90’ernes glade dage, pangfarver og optimisme. Paletten består af klare farver, der henleder tankerne til en slikbutik, men de kan sagtens skabe ro og harmoni, hvis de kombineres med rolige overflader og bruges til at male andre elementer i et rum.

Chilled Mint er malet på væggen og matcher smukt det mintgrønne sengetøj. Gavlen og sengebordet er begge malet med farven Apple Cheek og skaber en smuk og rolig samhørighed.

© Dyrup

Salon colours

Ligesom Dyrup har Nordsjö også fokuseret på et behov for at hjemmet er stedet, hvor vi tanker op, sænker skuldrene og kan være rolige. Det behov har skabt paletten Salon colours, der består af bløde, afdæmpede nuancer.

The Salon Colours består af afdæmpede, rolige farver og står smukt til årets farve Bright Skies.

© Nordsjö