Vi kender og elsker den alle: lasagnen.
Både i traditionel og vegetarisk udgave er den efterhånden en klassiker i de fleste danske hjem, og det er ikke uden grund.
Kombinationen af fyld og ost i den umami-mættede ret går rent hjem hos de fleste, og det er ikke overraskende, at netop pasta er på top 10 over de retter, danskerne oftest sætter på middagsbordet.
Hvis du (også) elsker lasagne og har lyst til at lave verdens bedste, ja, så læs videre.
Timm Vladimir deler hemmeligheden bag sin uovertrufne lasagne, der indeholder, hvad de fleste forventer. Men der er alligevel en afgørende forskel!
Timm Vladimirs lasagnetrick
Timm Vladimirs trick til verdens bedste lasagne er såre simpelt.
Lav den.
Men spis den først dagen efter.
Du har sikkert allerede erfaret resultatet af at give lasagnen et hvil i køleskabet, hvis du har spist lasagnerester (og hvem har ikke prøvet det?).
Hvorfor ikke lade fordelen komme al indholdet i fadet til gode?
Det kræver ikke meget af dig. Bare lidt planlægning. Og tålmodighed. Og viljestyrke... Vi undervurderer ikke, hvad det vil kræve ikke at sætte tænderne i omtrent det mest velduftende måltid før du har sovet på det.
Men, når du så langt, vil du blive belønnet. Smagene bliver dybere, kraftigere og lækrere. Fadet skal blot i ovnen igen.
– Jeg genopvarmer den dækket helt ind i sølvpapir, så den bevarer fugten, forklarer Timm Vladimir til Bobedre.dk.
Omtrent 45 min på 180 grader burde få dig i mål med en sublim umami-bombe af en lasagne, estimerer han.
– Du kan også spraye lidt vand på den inden eller endnu bedre varme den i en dampovn (så skal den ikke dækkes, red.).
Tomatsaucen over dem alle
For de særligt nysgerrige kan vi oplyse om, at Timms lasagne er lavet på en kødsauce af (blandt andet) lige dele okse-, kalve- og svinekød (salsiccia) på en base af hans langtidsbagte tomtsauce og et skvæt rødvin, som får lov at simre i 4 timer.
Derudover er bechamelsaucen tilsat rehydrerede Karl Johan svampe for ekstra umami, mens hele herligheden er toppet med vesterhavsost, provolone og parmesan.
Det vigtige er ikke den præcise opskrift, men tiden. Både til at simre kødsauce og til at lade retten hvile på køl.
Og så gør det heller ikke noget, hvis du bruger en tomatsauce, der er lagt ekstra meget kærlighed i. Find opskriften på Timms version her under.