Dette skal du servere til din cocktailfest
Savner du inspiration til en af sommerens uformelle fester? Så se med her, og inviter dine venner til en uhøjtidelig komsammen, hvor du kommer cocktails i glassene og byder på små lækre snacks.
Af
Vi får vores favoritdrink – margarita – til at smage af dansk sommer med en rabarbersirup. Med sådan en drink er festen skudt godt i gang.
Til ca. 4 dl
rabarber 200 g renset
vand 21⁄2 dl
sukker 250 g ingefær 1 spsk. revet
Sådan gør du
• Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og ingefær. Kog rabarberne i ca. 15 min.
• Hæld rabarberne til afdrypning i et saftklæde. Sørg for at få al saften med. Afkøl saften, inden den hældes på flaske.

Bare et lille sip af denne skønne drink, og du drømmer dig tilbage til sommerdage i Italien.
Til 1 drink
limoncello 2 cl
vodka 2 cl
danskvand efter smag
lime 1⁄2 stk.
Sådan gør du
• Kom limoncello og vodka i en shaker, og ryst sammen. Hæld i et glas, og spæd til med danskvand efter smag. Tilsæt saft af lime.

De fleste – især kvinder – elsker drinks med hyldeblomst, så mon ikke denne martini vil vække begejstring?

Hjemmelavede nødder med soja er en nem og lækker snack, som oven i købet kan tilberedes i forvejen.
Til 1 glas
nødder fx cashewnødder, mandler og hasselnødder 200 g
sojasauce ca. 1⁄2 dl
Sådan gør du
• Tænd ovnen på 150 grader.
• Fordel nødderne i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir. Bag nødderne i ca. 15 min., til de er varme og gyldne.
• Hæld sojasauce over, og vend rundt. Lad nødderne tørre i ovnen i ca. 10 min., til de er mørke og sojaen er trængt ind i nødderne. Tag nødderne ud, og lad dem afkøle.


Blæksprutter bliver så lækre og sprøde, når de paneres i grov rasp. Vi serverer dem med en hjemmelavet spicy remoulade.
Til 4 personer
CHILIREMO
grønne asparges 4 stk.
blomkål 50 g
gulerod 1 stk.
eddike 1 dl
sukker 1 dl cremefraiche 18%, 1 dl
mayonnaise 1 dl
harissa 2-3 tsk.
salt og peber
PANKOBLÆKSPRUTTER
blæksprutte renset til calamares, 400 g
hvedemel 50 g
æg 2 stk.
pankorasp ca. 100 g
salt og peber
olie til stegning
Sådan gør du
CHILIREMO
• Rens grøntsagerne, og skær i små fine stykker. Kom eddike og sukker i en gryde sammen med grøntsagerne. Kog grøntsagerne i lagen i ca. 3 min., afdryp og afkøl.
• Rør cremefraiche med mayonnaise, harissa og grøntsager. Smag til med salt og peber.
PANKOBLÆKSPRUTTER
• Skær blæksprutterne i ringe på ca. 1⁄2 cm. Dup dem tørre med køkkenrulle, og drys med hvedemel. Vend dem derefter i sammenpisket æg og pankorasp tilsat salt og peber.
• Steg blæksprutterne i olie, til de er sprøde og gyldne. Afdryp på et stykke fedtsugende papir. Servér med chiliremo.


Enkelt og med et lækkert asiatisk twist.
TIl 4 personer
andebryst 2
salt og peber
smør eller olie til stegning
grønne asparges 1 bundt
sesamolie 1-2 spsk.
hoisinsauce
sort sesam
Sådan gør du
• Tænd ovnen på 180°.
• Rids skindet på kødet, og krydr med salt og peber.
• Varm smør eller olie på en pande, og brun kødet på skindsiden. Læg kødet i et smurt ovnfast fad, og steg i ovnen i ca. 12 min. Lidt længere tid, hvis du ønsker kødet mere gennemstegt. Tag kødet ud, og lad det hvile ca. 10 min.
• Knæk og kassér den nederste træede ende af aspargesene, og skær dem i tynde skiver med en tyndskræller fra hoved og ned. Læg aspargesskiverne i iskoldt vand i ca. 10 min., hvorefter de afdryppes. Vend dem med lidt sesamolie.
•Skær kødet i tern eller i skiver, og servér på en bund af hoisinsauce, og top med asparges og et drys sesamfrø.

Florlet, feminin og klassisk tiramisu med et twist af matcha-te. Desserten bliver kun bedre, hvis den tilberedes dagen før.
Til 4 personer
TIRAMISU
pasteuriserede æggeblommer 2 stk.
sukker 40 g
vaniljestang 1⁄2 stk.
matcha-te 2 tsk.
mascarpone 250 g
piskefløde 1 dl
cognac 1 dl
ladyfingers 100 g
matcha-te til drys
Sådan gør du
• Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn hvidt og skummende. Tilsæt matcha-te, og pisk den ud i æggemassen. Tilsæt mascarpone, og rør cremen ensartet – dvs. uden klumper. Pisk fløden til tykt skum, og vend i cremen.
• Fordel lagvis i et lille fad mascarponecreme og ladyfingers dyppet i cognac. Slut med et lag creme. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det køligt. Stil fadet i fryseren et par timer før servering. Tag desserten ud ca. 15 min. før servering. Drys med sigtet matcha-te på toppen, og skær ud i passende stykker.