Dette skal du servere til din cocktailfest

Savner du inspiration til en af sommerens uformelle fester? Så se med her, og inviter dine venner til en uhøjtidelig komsammen, hvor du kommer cocktails i glassene og byder på små lækre snacks.

LÆKKER MARGARITA MED RABARBERSIRUP

© Ulf Svane

Vi får vores favoritdrink – margarita – til at smage af dansk sommer med en rabarbersirup. Med sådan en drink er festen skudt godt i gang.

Til ca. 4 dl

rabarber 200 g renset

vand 21⁄2 dl

sukker 250 g ingefær 1 spsk. revet

Sådan gør du

• Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og ingefær. Kog rabarberne i ca. 15 min.

• Hæld rabarberne til afdrypning i et saftklæde. Sørg for at få al saften med. Afkøl saften, inden den hældes på flaske.

LIMONCELLOVODKA MED BRUS

© Ulf Svane

Bare et lille sip af denne skønne drink, og du drømmer dig tilbage til sommerdage i Italien.

Til 1 drink

limoncello 2 cl vodka 2 cl danskvand efter smag lime 1⁄2 stk.

Sådan gør du

• Kom limoncello og vodka i en shaker, og ryst sammen. Hæld i et glas, og spæd til med danskvand efter smag. Tilsæt saft af lime.

HYLDEBLOMST-MYNTE-MARTINI

© Ulf Svane

De fleste – især kvinder – elsker drinks med hyldeblomst, så mon ikke denne martini vil vække begejstring?

Til 1 drink martini 3 cl vodka 3 cl hyldeblomstsaft 3 cl danskvand efter smag mynte
### Sådan gør du • Hæld martini, vodka og hyldeblomstsaft i et glas. Spæd til med danskvand efter smag, og servér med mynte.
SOJARISTEDE NØDDER

© Ulf Svane

Hjemmelavede nødder med soja er en nem og lækker snack, som oven i købet kan tilberedes i forvejen.

Til 1 glas

nødder fx cashewnødder, mandler og hasselnødder 200 g sojasauce ca. 1⁄2 dl

Sådan gør du

• Tænd ovnen på 150 grader. • Fordel nødderne i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir. Bag nødderne i ca. 15 min., til de er varme og gyldne. • Hæld sojasauce over, og vend rundt. Lad nødderne tørre i ovnen i ca. 10 min., til de er mørke og sojaen er trængt ind i nødderne. Tag nødderne ud, og lad dem afkøle.

CRUDITE MED EDAMAMECREME

© Ulf Svane

Årets spæde grøntsager serveres som crudite i glas på en bund af edamamecreme med knasende sprøde rugbrødschips.
Til 4 personer CRUDITE gulerødder nye med top, 8-12 stk. radiser 4-8 stk. blegselleri 4 stængler grønne asparges 8 stk. agurk 1⁄2 dild 1 bundt EDAMAMECREME edamamebønner 200 g hvidløg 1 fed olivenolie 1⁄4 dl cremefraiche 2 spsk. salt og peber rugbrødschips 50 g ### Sådan gør du CRUDITE • Skræl gulerødderne, men lad toppen blive på. Rens radiser og blegselleri. • Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp resten i 2 min., afdryp aspargesene. Skær agurk i stave. Fjern kernerne. Skær blegselleri i mindre stave. EDAMAMECREME • Kom edamamebønner, presset hvidløg, olie og cremefraiche i en blender, og kør til en grov creme. Knus rugbrødschipsene. • Fordel edamamcreme i 4 glas, og drys med knuste rugbrødschips. Stik grøntsagerne ned heri. Top med dildkviste.

PANKOBLÆKSPRUTTER MED CHILIREMO

© Ulf Svane

Blæksprutter bliver så lækre og sprøde, når de paneres i grov rasp. Vi serverer dem med en hjemmelavet spicy remoulade.

Til 4 personer

CHILIREMO grønne asparges 4 stk. blomkål 50 g gulerod 1 stk. eddike 1 dl sukker 1 dl cremefraiche 18%, 1 dl mayonnaise 1 dl harissa 2-3 tsk. salt og peber

PANKOBLÆKSPRUTTER blæksprutte renset til calamares, 400 g hvedemel 50 g æg 2 stk. pankorasp ca. 100 g salt og peber olie til stegning

Sådan gør du

CHILIREMO • Rens grøntsagerne, og skær i små fine stykker. Kom eddike og sukker i en gryde sammen med grøntsagerne. Kog grøntsagerne i lagen i ca. 3 min., afdryp og afkøl. • Rør cremefraiche med mayonnaise, harissa og grøntsager. Smag til med salt og peber.

PANKOBLÆKSPRUTTER • Skær blæksprutterne i ringe på ca. 1⁄2 cm. Dup dem tørre med køkkenrulle, og drys med hvedemel. Vend dem derefter i sammenpisket æg og pankorasp tilsat salt og peber. • Steg blæksprutterne i olie, til de er sprøde og gyldne. Afdryp på et stykke fedtsugende papir. Servér med chiliremo.

KARTOFFELHAPS MED OKSE, GOMA OG LØGCRUMBLE

© Ulf Svane

Vi elsker små velsmagende hapser, og de her er stærkt vanedannende. Vi beregner ca. 4 kartoffelhapser pr. person som del af menuen. Til 4 personer GOMASAUCE 2 glas sesamfrø 250 g sojasauce 1⁄2-3⁄4 dl riseddike 2 spsk. hvidløg 2 fed chiliflager 1⁄2 tsk. flydende honning 11⁄2 spsk. lime 1 stk. sesamolie 1 spsk. olie 1 dl smagsneutral vand 4-5 dl salt LØGCRUMBLE løg 1 stk. hvedemel 2 spsk. olie til stegning flagesalt nye kartofler ca. 16 stk. oksebøf store, 2 stk. salt og peber koriander 1 bundt små pinde ### Sådan gør du GOMASAUCE • Rist sesamfrøene let på en pande, til de giver lyd. Ryst panden undervejs, og rist, til sesamfrøene begynder at dufte, men pas på, de ikke brænder på. • Blend sesamfrø med soja, eddike, presset hvidløg, chili, honning, limesaft og sesamolie. Hæld nu olien i en tynd stråle, og blend, til konsistensen er flydende som en cremet dressing. Smag gomasaucen til med mere soja og evt. lidt chili. Fordel gomasaucen på glas, og opbevar på køl.
LØGCRUMBLE • Skær løget i skiver, og drys dem med mel. Varm olien i en gryde, og fritér løgene, til de er sprøde. Afdryp løgene på et stykke køkkenrulle. Drys med salt og hak/knus dem let til en crumble. • Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. • Krydr bøfferne med salt og peber, og steg på en varm grillpande i ca. 3 min. på hver side afhængigt af tykkelse. Afkøl bøfferne, inden hver bøf skæres i 8 skiver –16ialt. • Anret kartofler med en skive bøf – fæstn evt. med små spyd – og dryp goma- dressing over. Drys med løgcrumble, og servér med koriander. TIP Opbevares resten af gomasaucen på glas eller flaske i køleskabet, holder den sig fint et par uger.
ANDEBRYST MED ASPARGES OG HOISINSAUCE

© Ulf Svane

Enkelt og med et lækkert asiatisk twist.

TIl 4 personer

andebryst 2 salt og peber smør eller olie til stegning grønne asparges 1 bundt sesamolie 1-2 spsk. hoisinsauce sort sesam

Sådan gør du

• Tænd ovnen på 180°. • Rids skindet på kødet, og krydr med salt og peber. • Varm smør eller olie på en pande, og brun kødet på skindsiden. Læg kødet i et smurt ovnfast fad, og steg i ovnen i ca. 12 min. Lidt længere tid, hvis du ønsker kødet mere gennemstegt. Tag kødet ud, og lad det hvile ca. 10 min. • Knæk og kassér den nederste træede ende af aspargesene, og skær dem i tynde skiver med en tyndskræller fra hoved og ned. Læg aspargesskiverne i iskoldt vand i ca. 10 min., hvorefter de afdryppes. Vend dem med lidt sesamolie. •Skær kødet i tern eller i skiver, og servér på en bund af hoisinsauce, og top med asparges og et drys sesamfrø.

LETFROSSEN TIRAMISU MED MATCHA-TE

© Ulf Svane

Florlet, feminin og klassisk tiramisu med et twist af matcha-te. Desserten bliver kun bedre, hvis den tilberedes dagen før.

Til 4 personer

TIRAMISU pasteuriserede æggeblommer 2 stk. sukker 40 g vaniljestang 1⁄2 stk. matcha-te 2 tsk. mascarpone 250 g piskefløde 1 dl cognac 1 dl ladyfingers 100 g matcha-te til drys

Sådan gør du

• Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn hvidt og skummende. Tilsæt matcha-te, og pisk den ud i æggemassen. Tilsæt mascarpone, og rør cremen ensartet – dvs. uden klumper. Pisk fløden til tykt skum, og vend i cremen. • Fordel lagvis i et lille fad mascarponecreme og ladyfingers dyppet i cognac. Slut med et lag creme. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det køligt. Stil fadet i fryseren et par timer før servering. Tag desserten ud ca. 15 min. før servering. Drys med sigtet matcha-te på toppen, og skær ud i passende stykker.

Relaterede Artikler