Kartoffelhaps med okse, goma og løgcrumble
© Ulf Svane

Opskrift på kartoffelmad med okse, goma og løgcrumble

Vi elsker små velsmagende hapser, og de her er stærkt vanedannende.

Kartoffelhaps med okse, goma og løgcrumble

Små kartoffelhapsere fyldt med lækker smag, der er toppet med en cremet dressing og sprød løgcrumble.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Gomasauce

  • 1 glas seamfrø
  • 125 g sojasauce
  • ⅓ dl riseddike
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ tsk. chiliflager
  • ¼ spsk. flydende honning
  • ½ lime
  • ½ spsk. sesamolie
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 2½ dl vand

Løgcrumble

  • ½ løg
  • 1 spsk. hvedemel
  • olie til stegning
  • flagesalt

Kartoffelhaps

  • 8 nye kartofler
  • 1 store oksebøffer
  • ½ bundt koriander små pinde
  • salt og peber

Sådan gør du

Gomasauce

  1. Rist sesamfrøene let på en pande, til de giver lyd.
  1. Ryst panden undervejs, og rist, til sesamfrøene begynder at dufte, men pas på, de ikke brænder på.
  1. Blend sesamfrø med soja, eddike, presset hvidløg, chili, honning, limesaft og sesamolie.
  1. Hæld nu olien i en tynd stråle, og blend, til konsistensen er flydende som en cremet dressing.
  1. Smag gomasaucen til med mere soja og evt. lidt chili.
  1. Fordel gomasaucen på glas, og opbevar på køl.

Løgcrumble

  1. Skær løget i skiver, og drys dem med mel.
  1. Varm olien i en gryde, og fritér løgene, til de er sprøde.
  1. Afdryp løgene på et stykke køkkenrulle.
  1. Drys med salt og hak/knus dem let til en crumble.

Kartoffelhaps

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre.
  1. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg på en varm grillpande i ca. 3 min. på hver side afhængigt af tykkelse.
  1. Afkøl bøfferne, inden hver bøf skæres i 8 skiver –16 i alt.
  1. Anret kartofler med en skive bøf – fæstn evt. med små spyd – og dryp goma- dressing over.
  1. Drys med løgcrumble, og servér med koriander.

Opbevares resten af gomasaucen på glas eller flaske i køleskabet, holder den sig fint et par uger.