© Ulf Svane Opskrifter Opskrift på kartoffelmad med okse, goma og løgcrumble Vi elsker små velsmagende hapser, og de her er stærkt vanedannende. Af Lone Kjær — 20. maj 2024 Kartoffelhaps med okse, goma og løgcrumble Små kartoffelhapsere fyldt med lækker smag, der er toppet med en cremet dressing og sprød løgcrumble. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Gomasauce 1 glas seamfrø 125 g sojasauce ⅓ dl riseddike 1 fed hvidløg ¼ tsk. chiliflager ¼ spsk. flydende honning ½ lime ½ spsk. sesamolie ½ dl smagsneutral olie 2½ dl vand Løgcrumble ½ løg 1 spsk. hvedemel olie til stegning flagesalt Kartoffelhaps 8 nye kartofler 1 store oksebøffer ½ bundt koriander små pinde salt og peber Sådan gør du Gomasauce Rist sesamfrøene let på en pande, til de giver lyd. Ryst panden undervejs, og rist, til sesamfrøene begynder at dufte, men pas på, de ikke brænder på. Blend sesamfrø med soja, eddike, presset hvidløg, chili, honning, limesaft og sesamolie. Hæld nu olien i en tynd stråle, og blend, til konsistensen er flydende som en cremet dressing. Smag gomasaucen til med mere soja og evt. lidt chili. Fordel gomasaucen på glas, og opbevar på køl. Løgcrumble Skær løget i skiver, og drys dem med mel. Varm olien i en gryde, og fritér løgene, til de er sprøde. Afdryp løgene på et stykke køkkenrulle. Drys med salt og hak/knus dem let til en crumble. Kartoffelhaps Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg på en varm grillpande i ca. 3 min. på hver side afhængigt af tykkelse. Afkøl bøfferne, inden hver bøf skæres i 8 skiver –16 i alt. Anret kartofler med en skive bøf – fæstn evt. med små spyd – og dryp goma- dressing over. Drys med løgcrumble, og servér med koriander. Opbevares resten af gomasaucen på glas eller flaske i køleskabet, holder den sig fint et par uger. Relateret Hovedret Grønkålssalat med bagte søde kartofler, tahindressing og ristet sesam Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Hovedret Opskrift på laks og kartofler med trøffelolie og æblesalat Hovedret Lammekrone med ærter a la francaise, nye kartofler og rødvinsglace Hovedret Dhal i grøn karry med søde kartofler og spinat Hovedret Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat