Opskrift på sprøde pankoblæksprutter med hjemmelavet spicy remoulade
© Ulf Svane

Opskrift på sprøde pankoblæksprutter

Blæksprutter bliver så lækre og sprøde, når de paneres i grov rasp. Vi serverer dem med en hjemmelavet spicy remoulade.

Sprøde pankoblæksprutter

De pankostegte blæksprutteringe kan nydes både, som forret eller som en del af et lækkert tapasbord. Servér den velsmagende skaldyrsret med citron og hjemmelavet spicy remoulade.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chiliremo

  • 2 grønne asparges
  • 25 g blomkål
  • ½ gulerod
  • ½ dl eddike
  • ½ dl sukker
  • ½ dl creme fraiche 18%
  • dl mayonnaise
  • 1½ tsk. harissa
  • salt og peber

Pankoblæksprutter

  • 200 g blæksprutte renset til calamares
  • 25 g hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g pankorasp
  • salt og peber
  • olie til stegning

Sådan gør du

Chiliremo

  1. Rens grøntsagerne, og skær i små fine stykker.
  1. Kom eddike og sukker i en gryde sammen med grøntsagerne.
  1. Kog grøntsagerne i lagen i ca. 3 min., afdryp og afkøl.
  1. Rør cremefraiche med mayonnaise, harissa og grøntsager.
  1. Smag til med salt og peber.

Pankoblæksprutter

  1. Skær blæksprutterne i ringe på ca. 1⁄2 cm.
  1. Dup dem tørre med køkkenrulle, og drys med hvedemel.
  1. Vend dem derefter i sammenpisket æg og pankorasp tilsat salt og peber.
  1. Steg blæksprutterne i olie, til de er sprøde og gyldne.
  1. Afdryp på et stykke fedtsugende papir. Servér med chiliremo.