Crudite med edamamecreme
© Ulf Svane

Opskrift på crudité med edamamecreme og rugbrødschips

Årets spæde grøntsager serveres som crudite i glas på en bund af edamamecreme med knasende sprøde rugbrødschips.

Crudité med edamamecreme

Crudité er en lille snack eller forret bestående af en farverig blanding af rå grøntsager, som oftes serveres med en lækker dip til.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Crudité

  • 6 gulerødder med top
  • 4 radiser
  • 2 blegselleri
  • 4 stængler grønne asparges
  • ¼ agurk
  • ½ bundt dild

Edamamecreme

  • 100 g edamamebønner
  • ½ fed hvidløg
  • ¼ dl olivenolie
  • 1 creme fraiche
  • 25 g rugbrødschips
  • salt og peber

Sådan gør du

Crudite

  1. Skræl gulerødderne, men lad toppen blive på.
  1. Rens radiser og blegselleri.
  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp resten i 2 min., afdryp aspargesene.
  1. Skær agurk i stave.
  1. Fjern kernerne.
  1. Skær blegselleri i mindre stave.

Edamamecreme

  1. Kom edamamebønner, presset hvidløg, olie og cremefraiche i en blender, og kør til en grov creme.
  1. Knus rugbrødschipsene.
  1. Fordel edamamcreme i 4 glas, og drys med knuste rugbrødschips.
  1. Stik grøntsagerne ned heri.
  1. Top med dildkviste.