okonomiyaki
© Stine Christiansen

Opskrift på okonomiyaki: Japansk æggekage med sprøde, grønne grøntsager

Denne japanskinspirerede æggekage bliver serveret med lidt mayonnaise og masser af sprøde grøntsager. Drys eventuelt lidt soja eller chilisauce over.

Japansk æggekage med sprøde, grønne grøntsager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ⅓ dl vand
  • 33 g hvedemel
  • tsk. bagepulver
  • 1⅓ æg, sammenpisket
  • lille revet squash
  • revet gulerod
  • 1 forårsløg, fintsnittede
  • 66 g snittet kål, hvidkål eller spidskål
  • Olie til stegning
  • ½ forårsløg
  • 33 g snittede slikærter
  • 33 g sukkerærter
  • ½ spsk. ketchup
  • ½ spsk. worcestersauce
  • spsk. soja
  • spsk. østerssauce
  • spsk. flydende honning
  • Japansk mayonnaise
  • Shiso cress eller brøndkarse

Sådan gør du

  1. Pisk vand, mel, bagepulver og æg sammen til en klumpfri jævning, og vend grøntsagerne i.
  1. Varm en pande med olie op, og kom blandingen på.
  1. Tryk den godt sammen, og steg den gylden på begge sider ved middel varme, ca. 4-5 min. på hver side.
  1. Snit forårsløg fint, og snit slikærter samt sukkerærter fint på langs.
  1. Rør ketchup, worcestersauce, soja, østerssauce og honning sammen, og smag til.
  1. Anret æggekagen på et fad, og top med grøntsager.
  1. Kom sauce og lidt mayo hen over, og servér med shiso cress eller brøndkarse.

LÆS OGSÅ