Opskrift på hjemmelavet granola
© Tia Borgsmidt

Opskrift på hjemmelavet granola

En sød blanding af gryn, kerner, frø og andre lækkerier. Perfekt ovenpå en grøn smoothie bowl, yoghurt eller skyr.

Hjemmelavet granola

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 glas

  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 100 g byg- eller speltflager
  • 100 g frø f.eks. en blanding af chiafrø, hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 200 g honning
  • 100 g rosiner
  • 100 g nødder f.eks. valnødder, hasselnødder og mandler
  • 100 g kokosflager

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°.
  1. Bland havregryn med flager, frø og kanel, og fordel bladningen på en bageplade med bagepapir. Dryp honningen over, så godt du nu kan.
  1. Bag myslien i 15-20 min., til den er gylden. Rør i den undervejs, så honningen fordeler sig. Afkøl blandingen, inden den vendes med rosiner, hakkede nødder og kokosflager. Opbevar granola i et glas med tætsluttende låg.