Belgiske fuldkornsvafler med spinat

De her madvafler er suverænt lækre, og så mætter de på den gode måde. Top de nybagte vafler med avocado og pocheret æg, eller erstat æg med lidt røget laks.

Skønne vafler med avocado og pocheret æg. Hørdug fra Himla, porcelænstallerkener, Blå, fra Bodum, bestik privateje, vandglas fra Ferm Living, hørserviet fra Merci Merci, saltkar privateje.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Belgiske fuldkornsvafler med spinat

8 vafler/4 personer

De her madvafler er suverænt lækre, og så mætter de på den gode måde. Top de nybagte vafler med avocado og pocheret æg, eller erstat æg med lidt røget laks, hvis du er mere til det. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Det skal du bruge:

Fuldkornsvafler

  • 100 g havregryn
  • 200 g hvid fuldkorns- hvedemel
  • 1 1⁄2 tsk. bagepulver
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 100 g spinat
  • 3æg
  • 4 dl mælk
  • Smør til stegning

Topping

  • 1 spsk. eddike
  • 4 æg
  • 2 avocadoer
  • 1⁄2 citron
  • 100 g babyspinat
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Fuldkornsvafler

  1. Kom havregryn i en blender, og kør det til mel.
  2. Kom havregrynsmel og hvid fuldkornshvedemel i en skål sammen med bagepulver og salt.
  3. Rør hakket spinat i, og kom æggene i et ad gangen.
  4. Rør mælken i.
  5. Rør, til dejen er ensartet og uden klumper.
  6. Lad dejen hvile ca. 1 time.
  7. Pensl vaffeljernet med smør, og bag vaflerne, til de er gyldne.

Topping

  1. Sæt en gryde over med vand, og bring det i kog.
  2. Tilsæt eddike, og pochér et æg ad gangen i 3-4 min. afhængigt af størrelsen på ægget.
  3. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadoerne i lameller.
  4. Pres citronsaft over.
  5. Top de lune vafler med babyspinat, avocado og pocheret æg.
  6. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med salt og peber.