Red Velvet cookies
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på Red velvet cookies

Sprøde, lidt krakelerede og uimodståelige cookies med en næsten karamel-agtig midte. De er supernemme at lave og holder sig 3-4 dage, hvis de opbevares i en dåse med låg.

Red velvet cookies

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Cookiedej

  • 7½ g blødt smør
  • 10 g brun farin
  • 3⅓ g sukker
  • ¼ æg
  • ¼ tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. rød pastafarve
  • 18 g hvedemel
  • 1⅓ g akaopulver
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt

Drys

  • 6½ g sukker
  • 6½ g flormelis
  • ¼ spsk. frysetørrede hindbær

Sådan gør du

Cookiedej

  1. Tænd ovnen på 180o.
  1. Kom smør, brun farin og sukker i en skål, og pisk godt sammen.
  1. Tilsæt æggene et ad gangen.
  1. Tilsæt vaniljesukker og rød pastafarve.
  1. Kom hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt i en skål, og rør i dejen, indtil den er ensartet.
  1. Stil dejen på køl et par timer.

Drys

  1. Kom sukker og flormelis i to separate skåle.
  1. Brug nu en lille is-scooper til at forme dejen med.
  1. Tril hver “kage” først i sukkeret og dernæst i flormelis.
  1. Fordel kagerne på to bageplader med bagepapir, og bag i ca. 10 min., indtil de sprækker og puffer lidt op.
  1. Afkøl kagerne på en bagerist.
  1. Knus frysetørrede hindbær, og drys over kagerne inden servering.

Bag eventuelt kun halvdelen af dejen i første omgang, og opbevar resten af dejen på køl, og bag den på et senere tidspunkt.

LÆS OGSÅ