Julens krydderkage
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på julens krydderkage med hvid chokolade

Julens krydderkage er nem at bage og har en saftigkrumme og en delikat smag af krydderi og calvados. Den holder sig frisk længe, hvis den opbevares i en lufttæt beholder med låg.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Krydderkage

  • 30 g blødt smør
  • ¼ ubehandlet appelsin, revet skal
  • 10 g mørk sirup
  • 30 g sukker
  • ½ æg
  • 45 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • ¼ dl friskpresset appelsinsaft
  • ¼ dl calvados

Hvid chokoladetopping

  • 12 g sukker
  • ¼ spsk. glukosesirup
  • ¼ dl sødmælk
  • 14 g hvid chokolade
  • 6 g hvid chokolade til spåner

Sådan gør du

Krydderkage

  1. Tænd ovnen på 180o.
  1. Smør en springform, ca. 20 cm i diameter, og drys med hvedemel.
  1. Bank overskydende mel af formen.
  1. Pisk smør med appelsinskal, sirup og sukker, til det er luftigt.
  1. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør, til dejen er ensartet.
  1. Sigt hvedemel i en skål, og bland med bagepulver og krydderier.
  1. Vend de tørre ingredienser i dejen skiftevis med appelsinsaft og calvados.
  1. Fordel dejen i formen, og bag kagen i 45-50 min.
  1. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
  1. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
  1. Afkøl kagen i formen i ca. 10 min., før den vendes ud på en bagerist og afkøles til stuetemperatur.

Hvid chokoladetopping

  1. Kom sukker, glukosesirup og mælk i en gryde, og varm op til lige under kogepunktet.
  1. Hak chokoladen, og kom den i et højt bæger.
  1. Tag sukker-mælke-blandingen af varmen, og hæld over chokoladen, og blend, mens du holder glasset på skrå, så du undgår lufthuller.
  1. Afkøl til stuetemperatur.
  1. Hæld forsigtigt chokoladen over kagen lidt ad gangen, så kagen suger chokoladen til sig.
  1. Lav spåner af den resterende mængde chokolade, og drys over kagen før servering.

LÆS OGSÅ