© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Fine kardemommehjerter

Dekorér dem med glasur eller brug dem som et spiseligt bordkort med gæstens navn på.

Kardemommehjerter

Bruger du kardemommekapsler til småkagerne, så får du den lækreste kardemommesmag. Dejen minder om engelske shortbreads, har en vidunderlig smørsmag og er nem at rulle ud. Udstik dejen til hjerter, og pynt sirligt og smukt.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Kardemommehjerter

  • ½ kardemommekapsler
  • 13 g blødt smør
  • 8⅓ g sukker
  • 18 g hvedemel
  • 2 g majsstivelse
  • ¼ økologisk citron (revet skal)

Glasur

  • 1⅓ g flormelis
  • æggehvide

Sådan gør du

Kardemommehjerter

  1. Rist kardemomme på en tør pande et par minutter.
  1. Stød dem i en morter. Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene.
  1. Rør smørret luftigt, tilsæt sukker, og rør massen cremet.
  1. Vend hvedemel med majsstivelse og kardemomme, og rør det i dejen sammen med revet citronskal.
  1. Rør, til dejen hænger lige netop sammen.
  1. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil på køl i ca. 30 min.
  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord eller mellem to stykker bagepapir til ca. 5 mm’s tykkelse.
  1. Udstik til hjerter i forskellige størrelser.
  1. Fordel forsigtigt kagerne på to bageplader med bagepapir, og bag dem ved 180° i ca. 15 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist.

Pynt

  1. Rør flormelis med æggehvide til en tyk, men arbejdsklar glasur.
  1. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul.
  1. Dekorér kagerne fint og sirligt.
  1. Opbevares kagerne i en kagedåse, holder de sig længe.