Dekorér dem med glasur eller brug dem som et spiseligt bordkort med gæstens navn på.
Af
Lone Kjær
— 10. december 2022
Kardemommehjerter
Bruger du kardemommekapsler til småkagerne, så får du den lækreste kardemommesmag. Dejen minder om engelske shortbreads, har en vidunderlig smørsmag og er nem at rulle ud. Udstik dejen til hjerter, og pynt sirligt og smukt.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
stk.
Kardemommehjerter
½
kardemommekapsler
13
g
blødt smør
8⅓
g
sukker
18
g
hvedemel
2
g
majsstivelse
¼
økologisk citron (revet skal)
Glasur
1⅓
g
flormelis
æggehvide
Sådan gør du
Kardemommehjerter
Rist kardemomme på en tør pande et par minutter.
Stød dem i en morter. Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene.
Rør smørret luftigt, tilsæt sukker, og rør massen cremet.
Vend hvedemel med majsstivelse og kardemomme, og rør det i dejen sammen med revet citronskal.
Rør, til dejen hænger lige netop sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil på køl i ca. 30 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord eller mellem to stykker bagepapir til ca. 5 mm’s tykkelse.
Udstik til hjerter i forskellige størrelser.
Fordel forsigtigt kagerne på to bageplader med bagepapir, og bag dem ved 180° i ca. 15 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist.
Pynt
Rør flormelis med æggehvide til en tyk, men arbejdsklar glasur.
Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul.
Dekorér kagerne fint og sirligt.
Opbevares kagerne i en kagedåse, holder de sig længe.