Nurs video er gået virkelig viralt: 17 millioner har set hendes appetitlige citron-opskrift

En dansk opskrift-skaber er gået viralt med sin opskrift på simpel citronmousse, der er blevet set mere end 10 millioner gange på Instagram og 7,5 millioner gange på TikTok.

@Nurhkasim's videoer af citronmousse er blevet set af mere end 14 millioner på Instagram samt 7,5 milioner på TikTok, siden hun delte opskriften i begyndelsen af maj.

Og er du en af dem, der synes, at mad bare smager bedre, hvis den også er guf for øjnene, så vil hendes opskrift helt sikkert få dine tænder til at løbe i vand.

Selve desserten er der ikke noget nyt i – der er tale om en variation af den velkendte citronfromage - men måden, den cremede dessert bliver serveret på, har fået flere tusind TikTok- og Instagram-brugere til at gå amok! Både med likes og kommentarer, der regner ned over Nur og hendes videoer – vel at mærke fra alle verdens hjørner.

I stedet for at servere citronmoussen i et glas eller en skål, serverer Nur den i en halv, udhulet citron med både stilk og grønne blade - og det gør den til en af de pæneste desserter, vi længe har set!

Fra corona-hobby til viralt hit

På sin Instagram-profil deler danske Nur jævnligt ud af opskrifter på lækre kager, desserter og andre retter, der alle har det tilfælles, at de er kreative, nytænkende og med et strejf af noget anderledes.

Selvom det er nærliggende at tro, at Nur har en baggrund indenfor mad, så arbejder hun til daglig som farmaceut - og dét at dele madvideoer var blot en idé, hun fik under Corona-nedlukningen.

Idéen til den nu virale dessert opstod ud fra en opskrift, Nur tidligere har lavet, hvor en creme brûlée serveres i en halv appelsinskal. En idé, der har vist sig at blive ret populær.

– Efter jeg har delt opskriften, har jeg fået 60.000 nye følgere på Instagram og TikTok, og hundredvis af personer har delt videoer og billeder af, at de har brugt opskriften, fortæller Nur til Bobedre.dk, som netop er kommet med et løfte til sine følgere, som garanteret vil falde i god jord:

"Velkommen til anden del af min nye serie ved navn "Desserter i frugt". En eller anden (hunhedderrabi) på den anden app [TikTok, red.], bad mig om at forvandle den til en cheesecake, og jeg blev inspireret til at lave en serie ud af det. Der kommer flere [opskrifter] og jeg håber, I vil elske dem!" skriver hun til en ny reel på Instagram, hvor hun deler opskriften på blåbær cheesecake i citronskal.

Nur er gået viralt med sin citronmousse i en citronskal
© @nurhkasim

Nurs opskrifter er dog ikke de eneste, der udnytter skønheden ved en citron.

Flere og flere kokke kaster sig over skallerne fra friske citrusfrugter, når de skal finde på anderledes måder at servere ellers velkendte klassikere.

Senest er vi stødt på kok Diego Alarys mindst ligeså appetitlige crème brûlée au limoncello der ligeledes serveres direkte i skallen fra citronen, den indeholder, mens Marie fra @Aromecassis har lavet en geledessert i skallerne.

Citronmousse i citronskal

Har du fået mod på at servere din egen dessert i citrusskal, finder du Nurs nemme, overskuelige opskrift – selv for køkkennovicer – herunder.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

 • 1 stk. øko citron
 • 66 g piskefløde
 • 25 g sukker
 • 8⅓ g citronsaft
 • ¼ spsk. citronskal
 • ⅓ tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

 1. Start med at skyl citronerne.
 1. Halver derefter citronerne og udhul dem med en ske.
 1. Klem saften fra indmaden af citronerne ud. Sørg for, at der ikke er klumper fra citronen med.
 1. Hæl fløde, sukker og citronskal i en gryde og lad det simre i 3-4 minutter (det må ikke koge).
 1. Når farven på blandingen er blevet en smule mørkere og begynder at tykne, tages den af varmen. Tilsæt nu citronsaft og vaniljesukker og rør rundt, så blandingen igen bliver tykkere.
 1. Kør blandingen gennem en sigte, så citronskallen sorteres fra.
 1. Lad det køle af i 1-2 minutter, og hæl det så i de udhulede citroner.
 1. Stil til slut citronerne i køleskabet, og lad dem trække i 1-2 timer.

Prøv at skifte citron ud med appelsin i stedet.