Revne frosne ferskner trender på sociale medier: Vi har testet og her er dommen

I USA hedder én af dessertklassikerne "peaches and cream". Den favorit har fået et iskoldt twist, der tilsyneladende var præcis, hvad folk skulle bede om. Men er den hypen værd?

Bare fordi en opskrift går viralt betyder det ikke altid, at den faktisk er god.

Mere at den er anderledes/overraskende/tidsbesparende eller andet opsigtsvækkende, som får folk til at stoppe op.

Om det var tilfældet med nyeste skud på stammen måtte komme an på en prøve.

De seneste uger er idéen om at rive frosne ferskner på rivejern oven i en klat flødeskum drysset med knas i form af nødder gået viralt.

Én af dem, der har delt opskriften på sociale medier er Carolina Gelen.

Og den må siges at være populær. 7,8 millioner gange er videoen set, og mere end 200.000 har liket den.

Hun er ikke den eneste, der har prøvet idéen af. Både på Instagram og TikTok vrimler det med videoer, hvor de stenhårde, iskolde ferskner får en tur over rivejernet.

Vi satte os derfor for at teste opskriften selv. Her er dommen.

-

  • Det kræver lidt tålmodighed at nå i mål med bare en lille portion, så det er ikke en ret, du lige laver til seks gæster.
  • Dine fingre er på grænsen til forfrysning, når du endelig er klar til at spise
  • Den søde sirup er lidt for meget af det gode. Hvis dine ferskner var godt modne, da du frøs dem, burde de være søde nok i sig selv

+

  • Retten er fuld af smag! Det søde og syrlige fra ferskenerne op mod flødeskummen er super lækkert og drys af nødder giver knas.
  • Det er et oplagt alternativ til regulær isdessert, som ikke indeholder raffineret sukker.
  • Og så er prisen også minimal.

TIP

  • Vil du gerne lave en servering til gæster, kan du i stedet fjerne stenene fra fersknerne, inden du fryser dem, og derefter køre dem i en foodprocessor, når de er frosne. Konsistensen bliver lidt anderledes, men det gør intet. Til gengæld kan du lave den til mange på én gang – og dine fingerspidser er intakte.
  • Der findes også flere eksempler på trenden, hvor de frosne, revne ferskner kommes oven på græsk yoghurt. Den kombination egner sig ikke på samme måde som dessert, men kan fungerer okay som morgenmad.