8 lækre opskrifter med græskar

Græskar kan pifte enhver ret op og bidrage med en lækker, sød smag. Lad dig inspirere af disse 8 retter med græskar.

Grønkålssalat med hjemmesyltede rødløg
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Grønkålssalat med syltede rødløg

Der er farver og masser af smag på tallerkenen, når denne skønne salat kommer på bordet. Smagene er perfekt afstemt, og de bagte græskars bløde konsistens er en lækker kontrast til det sprøde kål.

Linserne gør, at salaten er mættende, og den kan derfor sagtens spises som et måltid i sig selv, men den kan også serveres som tilbehør til et lækkert stykke kød.

Find opskriften her.

Langtidstilberedt svinebryst med quinoa, brombær og græskar
© Anders Schønnemann

Langtidstilberedt svinebryst med quinoa, brombær og græskar

Imponer dine gæster med denne overdådige ret, som på en delikat måde kombinerer surt og sødt fra henholdsvis græskar og brombær med langtidstilberedt svinebryst og quinoa, som sørger for, at man går fra bordet med en mættende fornemmelse.

Find opskriften her.

Forret — 9.11.13 Butterdejs-pirogger med græskar
© Anders Schønnemann

Butterdejs-pirogger med græskar

Denne opskrift består af fire simple ingredienser: Butterdej, græskar, karry og mayonnaise - en utraditionel kombination herhjemme og dette med god grund, opskriften stammer nemlig fra Østeuropa.

Tilsammen skaber de fire ingredienser en lækker og ikke mindst sprød snack, som er let at bikse sammen og smager fortryllende.

Find opskriften her.

Hokkaidosuppe med stegte rødløg

Hokkaidosuppe med stegte rødløg

Suppe er perfekt til de småkolde dage, hvor vinden blæser og regnen siler ned. Her får du opskriften på en lækker og farverig hokkaidosuppe med stegte rødløg som prikken over i’et.

Suppen er perfekt til de travle hverdage – den er nemlig nem at lave og kræver kun et par enkelte ingredienser og nogle lækre krydderier.

Find opskriften her.

Sprød tærte med perlehøne, hokaidocreme og hytteost

// Alt service er fundet hos Gl. Rye Antik.

© Pia Enghild

Sprød tærte med perlehøne, hokkaidocreme og hytteost

Denne opskrift introducerer dig for tærte på en helt ny måde. I opskriften guider vi dig til de mest delikate, små tærter med en sprød bund og fyld af perlehønebryst, hokkaidocreme, sølvbeder og hytteost.

Forkæl middagsgæsterne med deres helt egen, knasende tærte med et utraditionelt fyld, der kombinerer de skønneste smage.

Find opskriften her.

Krydret græskarkage med frosting
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Krydret græskarkage med frosting

Denne opskrift minder om en klassisk gulerodskage, som må siges at være en favorit, her er hovedingrediensen bare græskar.

Kagen er mindst lige så god som gulerodskage og piftes op af en mere utraditionel, krydret smag. Som prikken over i'et holder kagen sig frisk i flere dage, hvis den altså ikke når at blive spist.

Find opskriften her.

Sprød pizza med knasende græskarkerner og blød mozzarella

// Græskar, palmekål og buratta giver på en gang noget sødme, noget bittert og noget blødt og cremet, som giver kontrast til den sprøde bund og de knasende græskarkerner.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen

Sprød pizza med knasende græskarkerner og blød mozzarella

Vegetarisk pizza behøver ikke at være kedeligt, det er denne opskrift et sandt bevis på.

Her er de lækreste smage kombineret, og som et plus hænger kål og græskar sammen i sæson. Selv farverne på de to råvarer klæder hinanden og skaber sammen med mozzarella en yderst indbydende og sprød pizza helt uden kød.

Find opskriften her.

Græskarrisotto med friteret salvie og brunet smør
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Græskarrisotto med friteret salvie og brunet smør

Der er smæk på både farver og smag i denne risotto, hvor vi koger græskarret til mos og vender det i retten. Friteret salvie og brunet smør på toppen tilfører endnu et utraditionelt tvist og gør den ekstra smagfuld. En ret som du i aller højeste grad kan være bekendt at servere for middagsgæsterne.

Find opskriften her.