Krydret græskarkage med frosting

Fugtig, velkrydret kage, der godt kan minde lidt i smagen om en klassisk gulerodskage.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Græskarkage med frosting

Fugtig, velkrydret kage, der godt kan minde lidt i smagen om en klassisk gulerodskage. Den er mindst lige så god og holder sig frisk i flere dage, hvis den altså ikke når at blive spist.

16 stk.

Det skal du bruge:

Græskarkage

  • 300 g græskarkød uden kerner og skræl
  • ½ dl vand
  • 3 æg
  • 225 g brun farin
  • 1½ dl smagsneutral olie
  • 225 g hvedemel
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. bagepulver
  • Reven skal af 1 ubehandlet appelsin
  • 75 g grofthakket mørk chokolade
  • 50 g valnødder

Frosting

  • 200 g flødeost
  • 1 spsk. flormelis
  • Lidt lakridspulver til drys

Sådan gør du:

Græskarkage

  1. Skær græskarkødet i tern. Kom græskarkød og vand i en gryde, og kog i 10 min. ved svag varme.
  2. Tag gryden af varmen, og mos med en gaffel. Afkøl mosen. Er den meget vandig, hældes lidt af væden fra.
  3. Tænd ovnen på 175°.
  4. Pisk æg og brun farin sammen med en elpisker. Pisk ca. 5 min.
  5. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.
  6. Bland hvedemel med krydderier og bagepulver, og rør det i dejen sammen med reven appelsinskal, hakket chokolade og hakkede valnødder. Vend til sidst græskarmos i dejen.
  7. Fordel dejen i en rund springform, ca. 22 cm i diam., foret med bagepapir.
  8. Bag kagen ved 175° i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
  9. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.

Frosting

  1. Rør flødeost med flormelis, og kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den på kagen.
  2. Drys med lidt lakridspulver.