Krydret græskarkage med frosting
Fugtig, velkrydret kage, der godt kan minde lidt i smagen om en klassisk gulerodskage.
AfLone Kjær
Græskarkage med frosting
Fugtig, velkrydret kage, der godt kan minde lidt i smagen om en klassisk gulerodskage. Den er mindst lige så god og holder sig frisk i flere dage, hvis den altså ikke når at blive spist.
16 stk.
Det skal du bruge:
Græskarkage
- 300 g græskarkød uden kerner og skræl
- ½ dl vand
- 3 æg
- 225 g brun farin
- 1½ dl smagsneutral olie
- 225 g hvedemel
- 3 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 2 tsk. bagepulver
- Reven skal af 1 ubehandlet appelsin
- 75 g grofthakket mørk chokolade
- 50 g valnødder
Frosting
- 200 g flødeost
- 1 spsk. flormelis
- Lidt lakridspulver til drys
Sådan gør du:
Græskarkage
- Skær græskarkødet i tern. Kom græskarkød og vand i en gryde, og kog i 10 min. ved svag varme.
- Tag gryden af varmen, og mos med en gaffel. Afkøl mosen. Er den meget vandig, hældes lidt af væden fra.
- Tænd ovnen på 175°.
- Pisk æg og brun farin sammen med en elpisker. Pisk ca. 5 min.
- Tilsæt olien lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.
- Bland hvedemel med krydderier og bagepulver, og rør det i dejen sammen med reven appelsinskal, hakket chokolade og hakkede valnødder. Vend til sidst græskarmos i dejen.
- Fordel dejen i en rund springform, ca. 22 cm i diam., foret med bagepapir.
- Bag kagen ved 175° i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
- Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
Frosting
- Rør flødeost med flormelis, og kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den på kagen.
- Drys med lidt lakridspulver.