Fugtig, velkrydret kage, der godt kan minde lidt i smagen om en klassisk gulerodskage. Den er mindst lige så god og holder sig frisk i flere dage, hvis den altså ikke når at blive spist.
16 stk.
Det skal du bruge:
Græskarkage
300 g græskarkød uden kerner og skræl
½ dl vand
3 æg
225 g brun farin
1½ dl smagsneutral olie
225 g hvedemel
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. bagepulver
Reven skal af 1 ubehandlet appelsin
75 g grofthakket mørk chokolade
50 g valnødder
Frosting
200 g flødeost
1 spsk. flormelis
Lidt lakridspulver til drys
Sådan gør du:
Græskarkage
Skær græskarkødet i tern. Kom græskarkød og vand i en gryde, og kog i 10 min. ved svag varme.
Tag gryden af varmen, og mos med en gaffel. Afkøl mosen. Er den meget vandig, hældes lidt af væden fra.
Tænd ovnen på 175°.
Pisk æg og brun farin sammen med en elpisker. Pisk ca. 5 min.
Tilsæt olien lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.
Bland hvedemel med krydderier og bagepulver, og rør det i dejen sammen med reven appelsinskal, hakket chokolade og hakkede valnødder. Vend til sidst græskarmos i dejen.
Fordel dejen i en rund springform, ca. 22 cm i diam., foret med bagepapir.
Bag kagen ved 175° i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
Frosting
Rør flødeost med flormelis, og kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den på kagen.