Græskarrisotto med friteret salvie og brunet smør

Der er smæk på både smag og farver.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Græskarrisotto med friteret salvie og brunet smør

Efterårets bedste risotto er naturligvis med græskar. Toppes risottoen med friteret salvie og lidt brunet smør, bliver det ikke meget bedre. Vi koger græskarret til mos, inden det vendes i risottoen.

4 personer

Det skal du bruge:

Græskarmos

  • 200 g græskarkød uden kerner og skræl
  • 1-2 spsk. vand

Risotto

  • 1 lille løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g pancetta i tern eller røget bacon
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 8-10 dl bouillon
  • 50 g parmesanost
  • Salt og peber

Friteret salvie

  • Olivenolie
  • 12-16 salvieblade
  • Flagesalt

Brunet smør

  • 50 g smør

Sådan gør du:

Græskarmos

  1. Skær græskarkødet i tern. Kom græskarkød og lidt vand i en gryde, og kog i 10 min. ved svag varme.
  2. Tag gryden af varmen, hæld vandet fra, og mos med en gaffel. Afkøl mosen.

Risotto

  1. Hak løget. Kom olien i en gryde, og steg pancettaen næsten sprød.
  2. Tilsæt løg og presset hvidløg, og steg et øjeblik, uden at det tager farve.
  3. Tilsæt ris, og vend godt rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad den fordampe.
  4. Spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes. Det tager ca. 20 min.
  5. Tilsæt reven parmesanost og græskarmos, og vend rundt.
  6. Smag til med salt og peber.

Friteret salvie

  1. Varm olien på en lille pande, og steg salviebladene i ca. 10 sekunder på hver side, til de er let sprøde.
  2. Drys med salt.

Brunet smør

  1. Smelt smørret i en lille gryde, og brun det, indtil det dufter skønt.
  2. Servér risottoen med brunet smør og friteret salvie.