Efterårets bedste risotto er naturligvis med græskar. Toppes risottoen med friteret salvie og lidt brunet smør, bliver det ikke meget bedre. Vi koger græskarret til mos, inden det vendes i risottoen.
4 personer
Det skal du bruge:
Græskarmos
200 g græskarkød uden kerner og skræl
1-2 spsk. vand
Risotto
1 lille løg
2 spsk. olivenolie
100 g pancetta i tern eller røget bacon
1 fed hvidløg
300 g risottoris
2 dl hvidvin
8-10 dl bouillon
50 g parmesanost
Salt og peber
Friteret salvie
Olivenolie
12-16 salvieblade
Flagesalt
Brunet smør
50 g smør
Sådan gør du:
Græskarmos
Skær græskarkødet i tern. Kom græskarkød og lidt vand i en gryde, og kog i 10 min. ved svag varme.
Tag gryden af varmen, hæld vandet fra, og mos med en gaffel. Afkøl mosen.
Risotto
Hak løget. Kom olien i en gryde, og steg pancettaen næsten sprød.
Tilsæt løg og presset hvidløg, og steg et øjeblik, uden at det tager farve.
Tilsæt ris, og vend godt rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad den fordampe.
Spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes. Det tager ca. 20 min.
Tilsæt reven parmesanost og græskarmos, og vend rundt.
Smag til med salt og peber.
Friteret salvie
Varm olien på en lille pande, og steg salviebladene i ca. 10 sekunder på hver side, til de er let sprøde.
Drys med salt.
Brunet smør
Smelt smørret i en lille gryde, og brun det, indtil det dufter skønt.
Servér risottoen med brunet smør og friteret salvie.