
Sprød tærte med perlehøne, hokaidocreme og hytteost
Der er lidt luksus over at få sin helt egen lille, knasende tærte. Forkæl dine gæster med den lækre opskrift.
AfSprød tærte med perlehøne, hokaidocreme og hytteost
Det skal du bruge:
Tærtebund
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. olie
- ½ dl. hvidvin
- ½ dl. hvedeklid
- ½ dl. vand
- ¾ dl. mel
Fyld
- 2 stk. perlehønebryst (alternativt kyllingebryst)
- ½ stk. hokaidogræskar
- 1 spsk. smør
- 4 dl. vand
- 1 spsk. cremefraiche
- Salt og peber
- 2 stængler sølvbeder, skyllet og skåret i strimler
- 1 lille bæger hytteost
Sådan gør du:
Rør ingredienserne til tærtebunden sammen, og lad dejen hvile tildækket på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Rul dejen tyndt ud på et melstrøet bord, og skær den ud i fire runde stykker evt. efter en underkop eller en oval tallerken. Bag tærtebundene ved 180° i 12-18 minutter. Lad dem gerne køle af på vinflasker det giver en fin, buet form.
Skræl hokaidogræskarret, rens det for kerner, og skær i grove tern. Sautér græskarternene i smør i 3 minutter, og tilsæt vand. Kog under låg i 15 minutter, og lad det trække under låg i yderligere 15 minutter. Pisk det kogte græskar til puré med cremefraiche, salt og peber, og sæt hokaidocremen til side.
Strø perlehønebrystene med salt og peber, og steg dem 6-7 minutter på hver side. Vær opmærksom på, at de skal være helt gennemstegte.
Anret tærterne med en god skefuld hokaidocreme spredt på hver tærtebund, og læg et par skiver perlehønsebryst på hver. Afslut med sølvbeder, hytteost og sort peber.