Hokkaidosuppe med stegte rødløg
Med et græskar, en god bouillon og lidt krydderier kan du nemt lave denne smukke, faverige og velsmagende suppe.
AfLone Kjær
Hokkaidosuppe med stegte rødløg
4 personer
Det skal du bruge:
- Hokkaidogræskar 700 g uden kerner og skræl
- løg 1 stk.
- hvidløg 2 fed
- rød chili 1 stk.
- olivenolie 1 spsk.
- stødt fennikel 2 tsk.
- stødt spidskommen 2 tsk.
- grøntsagsbouillon 1 l
- fløde 2 dl
- salt og peber
Sprøde løg
- rødløg 2 stk.
- olivenolie 1 spsk.
Tilbehør
- creme fraiche
- groft brød
Sådan gør du:
- Skær græskarkødet i tern a ca. 2 x 2 cm.
- Pil og hak løget. Del chilien, fjern kerner, og hak den fint.
- Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, fennikel, spidskommen og chili et par minutter.
- Tilsæt græskar, hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min., til græskarkødet er mørt.
- Tag gryden af varmen, og blend til en ensartet suppe. • Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt fløden, og varm suppen op. Er suppen for tyk, spædes til med mere bouillon.
- Smag til med salt og peber. • Skær løgene i ringe. Varm olien på en pande, og rist dem sprøde og lækre.
- Servér suppen med løg, creme fraiche og brød.