Hokkaidosuppe med brød

Hokkaidosuppe med stegte rødløg

Med et græskar, en god bouillon og lidt krydderier kan du nemt lave denne smukke, faverige og velsmagende suppe.

Hokkaidosuppe med stegte rødløg

4 personer

Det skal du bruge:

  • Hokkaidogræskar 700 g uden kerner og skræl
  • løg 1 stk.
  • hvidløg 2 fed
  • rød chili 1 stk.
  • olivenolie 1 spsk.
  • stødt fennikel 2 tsk.
  • stødt spidskommen 2 tsk.
  • grøntsagsbouillon 1 l
  • fløde 2 dl
  • salt og peber

Sprøde løg

  • rødløg 2 stk.
  • olivenolie 1 spsk.

Tilbehør

  • creme fraiche
  • groft brød

Sådan gør du:

  1. Skær græskarkødet i tern a ca. 2 x 2 cm.
  2. Pil og hak løget. Del chilien, fjern kerner, og hak den fint.
  3. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, fennikel, spidskommen og chili et par minutter.
  4. Tilsæt græskar, hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min., til græskarkødet er mørt.
  5. Tag gryden af varmen, og blend til en ensartet suppe. • Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt fløden, og varm suppen op. Er suppen for tyk, spædes til med mere bouillon.
  6. Smag til med salt og peber. • Skær løgene i ringe. Varm olien på en pande, og rist dem sprøde og lækre.
  7. Servér suppen med løg, creme fraiche og brød.