Der er smukke farver og masser af god smag på tallerkenen, når vi serverer efterårets bedste salat med bagt græskar. Efter en tur i ovnen bliver græskarret sødere, og den bløde konsistens er en fin kontrast til den sprøde kål og linserne.
4 personer
Det skal du bruge:
Bagt græskar
500 g hokkaido eller butternutsquash i skiver
Olivenolie
Syltet rødløg
1 rødløg
1 dl eddike
1 dl rørsukker
Salat
100 g belugalinser
200 g ribbet grønkål
2 spsk. olivenolie
100 g fetaost
2 spsk. saltede mandler
Sådan gør du:
Bagt græskar
Vend græskar i olie, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
Bag det i ovnen ved 200° i ca. 20 min., til det er mørt og gyldent. Pas endelig på, det ikke bliver for branket.
Syltet rødløg
Pil løget, og skær det i tynde både.
Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
Tilsæt løgene, og kog op. Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i lagen.
Salat og servering
Skyl linserne, og kog dem som angivet på emballagen. Afkøl linserne.
Del grønkålen i mindre stykker, og vend den med olivenolie og dernæst med linser og bagt græskar.
Anret salaten, og drys med smuldret fetaost, syltet rødløg og hakkede mandler.