Grønkålssalat med hjemmesyltede rødløg

Det bagte græskars bløde konsistens er en fin kontrast til den sprøde kål og linserne.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Grønkålssalat med bagt græskar

Der er smukke farver og masser af god smag på tallerkenen, når vi serverer efterårets bedste salat med bagt græskar. Efter en tur i ovnen bliver græskarret sødere, og den bløde konsistens er en fin kontrast til den sprøde kål og linserne.

4 personer

Det skal du bruge:

Bagt græskar

  • 500 g hokkaido eller butternutsquash i skiver
  • Olivenolie

Syltet rødløg

  • 1 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl rørsukker

Salat

  • 100 g belugalinser
  • 200 g ribbet grønkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g fetaost
  • 2 spsk. saltede mandler

Sådan gør du:

Bagt græskar

  1. Vend græskar i olie, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag det i ovnen ved 200° i ca. 20 min., til det er mørt og gyldent. Pas endelig på, det ikke bliver for branket.

Syltet rødløg

  1. Pil løget, og skær det i tynde både.
  2. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt løgene, og kog op. Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i lagen.

Salat og servering

  1. Skyl linserne, og kog dem som angivet på emballagen. Afkøl linserne.
  2. Del grønkålen i mindre stykker, og vend den med olivenolie og dernæst med linser og bagt græskar.
  3. Anret salaten, og drys med smuldret fetaost, syltet rødløg og hakkede mandler.