Grønkålssalat med hjemmesyltede rødløg
Det bagte græskars bløde konsistens er en fin kontrast til den sprøde kål og linserne.
AfLone Kjær
Grønkålssalat med bagt græskar
Der er smukke farver og masser af god smag på tallerkenen, når vi serverer efterårets bedste salat med bagt græskar. Efter en tur i ovnen bliver græskarret sødere, og den bløde konsistens er en fin kontrast til den sprøde kål og linserne.
4 personer
Det skal du bruge:
Bagt græskar
- 500 g hokkaido eller butternutsquash i skiver
- Olivenolie
Syltet rødløg
- 1 rødløg
- 1 dl eddike
- 1 dl rørsukker
Salat
- 100 g belugalinser
- 200 g ribbet grønkål
- 2 spsk. olivenolie
- 100 g fetaost
- 2 spsk. saltede mandler
Sådan gør du:
Bagt græskar
- Vend græskar i olie, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
- Bag det i ovnen ved 200° i ca. 20 min., til det er mørt og gyldent. Pas endelig på, det ikke bliver for branket.
Syltet rødløg
- Pil løget, og skær det i tynde både.
- Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
- Tilsæt løgene, og kog op. Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i lagen.
Salat og servering
- Skyl linserne, og kog dem som angivet på emballagen. Afkøl linserne.
- Del grønkålen i mindre stykker, og vend den med olivenolie og dernæst med linser og bagt græskar.
- Anret salaten, og drys med smuldret fetaost, syltet rødløg og hakkede mandler.