Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grønkålssalat med hjemmesyltede rødløg

Det bagte græskars bløde konsistens er en fin kontrast til den sprøde kål og linserne.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Grønkålssalat med bagt græskar

Der er smukke farver og masser af god smag på tallerkenen, når vi serverer efterårets bedste salat med bagt græskar. Efter en tur i ovnen bliver græskarret sødere, og den bløde konsistens er en fin kontrast til den sprøde kål og linserne.

4 personer

Det skal du bruge:

Bagt græskar

  • 500 g hokkaido eller butternutsquash i skiver
  • Olivenolie

Syltet rødløg

  • 1 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl rørsukker

Salat

  • 100 g belugalinser
  • 200 g ribbet grønkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g fetaost
  • 2 spsk. saltede mandler

Sådan gør du:

Bagt græskar

  1. Vend græskar i olie, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag det i ovnen ved 200° i ca. 20 min., til det er mørt og gyldent. Pas endelig på, det ikke bliver for branket.

Syltet rødløg

  1. Pil løget, og skær det i tynde både.
  2. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt løgene, og kog op. Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i lagen.

Salat og servering

  1. Skyl linserne, og kog dem som angivet på emballagen. Afkøl linserne.
  2. Del grønkålen i mindre stykker, og vend den med olivenolie og dernæst med linser og bagt græskar.
  3. Anret salaten, og drys med smuldret fetaost, syltet rødløg og hakkede mandler.

Relaterede Artikler