Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Butterdejs-pirogger med græskar

Navnet - og retten - stammer fra Østeuropa, hvor det betyder fest.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

hokkaidogræskar ½ uden kerner
butterdej 1 rulle, ca. 250-300 g
mayonnaise 3 spsk.
karry en smule

• Sæt ovnen på 220°.
• Læg det halve græskar på en bradepande med bagepapir.
• Bag græskarret i ca. 30 min. indtil det er mørt.
• Tag ud, og afkøl lidt.
• Skær butterdejen i 8 ruder.
• Kom en spsk. græskarkød på den ene del af butterdejsruden.
• Put lidt mayonnaise og karry ovenpå græskarkødet.
• Luk dejen sammen, så de danner trekantede pirogger.
• Tryk dejen godt sammen i kanterne med en gaffel.
• Pensl med lidt vand, og drys lidt karry på.
• Sæt midt i ovnen, og bag piroggerne godt gyldne i 12-15 min.
• Serveres lune.

Relaterede Artikler