Butterdejs-pirogger med græskar

Navnet - og retten - stammer fra Østeuropa, hvor det betyder fest.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

hokkaidogræskar ½ uden kerner
butterdej 1 rulle, ca. 250-300 g
mayonnaise 3 spsk.
karry en smule

• Sæt ovnen på 220°.
• Læg det halve græskar på en bradepande med bagepapir.
• Bag græskarret i ca. 30 min. indtil det er mørt.
• Tag ud, og afkøl lidt.
• Skær butterdejen i 8 ruder.
• Kom en spsk. græskarkød på den ene del af butterdejsruden.
• Put lidt mayonnaise og karry ovenpå græskarkødet.
• Luk dejen sammen, så de danner trekantede pirogger.
• Tryk dejen godt sammen i kanterne med en gaffel.
• Pensl med lidt vand, og drys lidt karry på.
• Sæt midt i ovnen, og bag piroggerne godt gyldne i 12-15 min.
• Serveres lune.

Relaterede Artikler