
Butterdejs-pirogger med græskar
Navnet - og retten - stammer fra Østeuropa, hvor det betyder fest.
AfMaria Meldgaard
Butterdejs-pirogger med græskar
Opskrift til 4 personer
Det skal du bruge:
- ½ hokkaidogræskar uden kerner
- 1 rulle butterdej , ca. 250-300 g
- 3 spsk. mayonnaise
- En smule karry
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 220°.
- Læg det halve græskar på en bradepande med bagepapir.
- Bag græskarret i ca. 30 min. indtil det er mørt.
- Tag ud, og afkøl lidt.
- Skær butterdejen i 8 ruder.
- Kom en spsk. græskarkød på den ene del af butterdejsruden.
- Put lidt mayonnaise og karry ovenpå græskarkødet.
- Luk dejen sammen, så de danner trekantede pirogger.
- Tryk dejen godt sammen i kanterne med en gaffel.
- Pensl med lidt vand, og drys lidt karry på.
- Sæt midt i ovnen, og bag piroggerne godt gyldne i 12-15 min.
- Serveres lune.