Kom indenfor i hjemmet hvor alt julepynt er papirsklippet

"Mine design er stringente og rå, og de står som en god grundbase, som vi tager udgangspunkt i, når vi indretter herhjemme".

Enkelhed i sorte farver kendetegner Kasper Thorups julebord, når det er dækket til julefest. Omkring bordet er hans seneste design, stolen Noel.

© Andreas Mikkel Hansen

Julepyntet med papirklip

Designeren Kasper Thorups julebord er enkelt, minimalistisk og utrolig originalt.

Her er pynten papirklippet i et let og luftigt udtryk, kombineret med hans eget design og dekorativ mistelten.

Grundfarven er sort, som skaber et stramt visuelt look.

Amanda Betz, der arbejder i spændingsfeltet mellem arkitektur, design og kunst, har kreeret den originale bordpynt af papir.

© Andreas Mikkel Hansen

Stilfuldt og enkelt er julebordet holdt i sort og blåt og pyntet med mistelten.

© Andreas Mikkel Hansen

Mød designeren

Kasper Thorup er designer og stifter af møbelbrandet Thorup Copenhagen, hvor han arbejder med at skabe klassiske og minimalistiske møbler.

Og det gør han så godt, at han med stolen Noel vandt prisen for bedste design i kategorien spisebordsstol i tv-udsendelsen Danmarks næste klassiker på DR1.

Sammen med kæresten Anne og sønnen Elliot bor han i en lejlighed på 78 m² i et hyggeligt butikskvarter mellem Vesterbro og Frederiksberg. Indretningen er præget af hans eget design, som han holder meget af.

Kasper Thorup står bag møbelbrandet Thorup Copenhagen, der excellerer i minimalistisk design.

© Andreas Mikkel Hansen

Bordet er dækket med inspiration fra Kaspers designproces. Derfor består det af en fin blanding af tallerkenstel fra Royal Copenhagen, hvor både Hav og Sort Riflet er brugt. Krystalglassene, champagne, hvidvin og rødvin, er fra Louise Roe. Bestikket, New York, er fra Georg Jensen, hørservietterne er fra Broste, og nøddeknækkeren er vintage. De stilrene skåle af messing og beton har Kasper selv designet, og de forhandles hos Thorup Copenhagen.

© Andreas Mikkel Hansen

Mix af farver og personlig kunst

– Jeg kender alle mine tings historie, værdien af materialerne, håndværket og udførelsen af dem. De har en helt særlig betydning for mig. Samtidig oplever jeg, hvordan de klarer hverdagen, og hvordan materialerne reagerer på brug. Mine design er stringente og rå, og de står som en god grundbase, som vi tager udgangspunkt i, når vi indretter herhjemme. Da vi bestræber os på, at det ikke skal ligne et showroom, mikser vi med farver og personlig kunst, siger Kasper.

Kaspers julebord er inspireret af enkelhed. Derfor har han nøje udvalgt få designobjekter, der kan skabe stemningsfuldt liv

Nærmest poetisk virker dekorationen med mistelten med sine spinkle grene, der også er bundet på et rundt objekt fra Menu. Den smukke hvide keramikvase er af Maria Vedel-Petersen, og den sorte lysestage er købt på et loppemarked.

© Andreas Mikkel Hansen

Enkelt og stringent stil

– I min borddækning tog jeg udgangspunkt i min meget enkle og stringente stil og krydrede den med min designproces, hvor jeg er lidt mere rodet. Dette var for at skabe et på en og samme tid enkelt og sprudlende udtryk, så det bliver spændende at sidde til bords, forklarer Kasper.

Julen bliver holdt på klassisk vis hos familien, og som de fleste kender den.

– Når vi holder jul, starter vi med laks til forret og får and til hovedret, og den er altid det helt store højdepunkt. For vi går meget højt op i, hvor den er købt, og hvilken gård den er opdrættet på. Tilbehøret til hovedretten er altid brunede kartofler, rødkål og waldorfsalat. Og så til sidst slutter vi af med risalamande til dessert. Her efterfulgt af gaveoppakning og dans om træet – hånd i hånd rundt i hele lejligheden. Ingen kan sangene eller hele tekster, så det lyder altid utrolig morsomt. Når vi pakker gaver op, er det børnene, der en ad gangen tager en pakke under træet og læser op, hvem den er til og fra, fortæller Kasper.

Det enkle sidebord er fra Thorup Copenhagen, og glasset er fra Iittala. Julepyntningens rene stil bliver også holdt i gaveindpakningen, hvor gaveæskerne er fra Stefan Papir, og julekuglen og bindebåndet er fra Jakodan. En hvid og flot foldet stjerne er udført af Amanda Betz. Misteltenen er fra Peter Vindt Hansen, der, ifølge Kasper, kan skaffe store mistelten, som han synes, hører julen til.

© Andreas Mikkel Hansen

Stressfri juletid

Juleaften holder familien skiftevis hos Kaspers og Annas familie.

– Jeg holder juleaften med min eller Annas familie, og selvom vi skifter hvert år, er familien meget enig om, at julen ikke må være stressende, og at der skal være tid til at få snakket sammen, når børnene ser juletegnefilm. Mens maden klargøres, skiftes vi alle til at bringe et tema op i plenum, så vi kommer omkring, hvad alle har på hjerte eller gerne vil diskutere, fortæller Kasper.

Kasper står selv bag det markante køkken, hvor fronterne er i farvet og pudset jern. Det skaber nogle flotte aftegninger, der får en god kontrast af de skinnende messinglamper fra Thorup Copenhagen. Den mundblæste glasvase er fra Ro Collection, og den kunstneriske buket, der er bundet af tørrede blomster, er fra Stalks & Roots. Det enkle og cool i juleoppyntningen underbygges af udtryk som en sort keramikskål fra Louise Roe, der er fyldt op med glasjulekugler fra Iittala.

© Andreas Mikkel Hansen

Det bedste juleminde

Kaspers bedste juleminde er tilbage fra, da han var ti år gammel, hvor han havde en forestilling om, at de gode pakker var de store.

– Den sidste pakke under juletræet var meget lille, og så var den til mig. Jeg havde ikke den store forventning til den, men det viste sig at være et meget flot børnedykkerur fra min far og mor. Jeg gik med det i mange år og har det stadig – klar til at give det videre til min søn, siger Kasper.