Claus Meyers juledug
© Georg Jensen Damask

Her er Claus Meyers magiske juletraditioner

Dugen til julebordet sætter rammerne for årets julemiddag og er med til at skabe den skønne julestemning. Georg Jensen viser i samarbejde med Claus og Christina Meyer deres smukke juledug frem.

Et overdådigt julebord

Georg Jensens ikoniske design kommer til sin ret, når kokken Claus Meyer og hans hustru, designeren Christina Meyer Bengtsson, dækker et overdådigt julebord til deres årlige julemiddag.

Menuen til de over 100 gæster består af en fin blanding af danske og mellemøstlige retter. En af Meyers juletraditioner er at tage udgangspunkt i Juleevangeliet, når menuen skal bestemmes. Juleevangeliet foregår i Bethlehem, og det er grunden til, at maden er inspireret af det mellemøstlige køkken.

– Jeg har i mange år lavet en dhal og en krydret marokkansk ret med langtidstilberedt kød. Der er altid forskellige salater med granatæble, appelsin, tahindressing og andre klassiske mellemøstlige ingredienser. Det serverer vi med traditionelle danske julekager og konfekt, forklarer Claus Meyer.

Claus Meyers juledug
© Georg Jensen Damask
Jeg elsker at finde gammel julepynt på loppemarkeder. Nisser, små dannebrogsflag og sjove ting. Jeg kan godt lide at blive nostalgisk og maxe ud med julepynten. — Christina Meyer Bengtsson
Claus Meyers juledug
© Georg Jensen Damask

Med inspiration fra København

Juledugen fra Georg Jensen udtrykker et klassisk design med et strejf af nostalgi – den dybe grønne farve henter nemlig inspiration fra de gamle københavnske bænke og porte. Farvevalget til dugen skal give en fornemmelse af julen, som den var i gamle dage.

Det er tekstilkunstneren Bodil Bødtker-Næss, der har designet motivet på juledugen i materialet 100 % egyptisk bomuld.

Du kan købe juledugen København her.

Hvis du savner flere idéer til årets juledug, har vi samlet nogle af de fineste duge til julebordet, som du kan lade dig inspirere af.

Claus Meyers juledug
© Georg Jensen Damask
Claus Meyers juledug
© Goerg Jensen Damask

LÆS OGSÅ