
Claus Meyers julebord kalder på fest – og maden overrasker i den grad! Se det her
For kok Claus Meyer og familien er julebordet noget af det vigtigste, der hører til julen – både borddækningen, maden og pynten.
AfGeorg Jensens ikoniske design kommer til sin ret, når kokken Claus Meyer og hans hustru, designer Christina Meyer Bengtsson, dækker et overdådigt julebord til deres årlige julemiddag.
Menuen til de over 100 gæster består af en fin blanding af danske og mellemøstlige retter.
En af Claus Meyers juletraditioner er at tage udgangspunkt i Juleevangeliet, når menuen skal bestemmes. Juleevangeliet foregår i Bethlehem, og det er grunden til, at maden er inspireret af det mellemøstlige køkken.
– Jeg har i mange år lavet en dhal og en krydret marokkansk ret med langtidstilberedt kød. Der er altid forskellige salater med granatæble, appelsin, tahindressing og andre klassiske mellemøstlige ingredienser. Det serverer vi med traditionelle danske julekager og konfekt, forklarer han.