7 køkkener, du ikke troede var fra IKEA

Ikea-køkkener kan hackes til nye højder. Lad dig overraske over disse smukke og gennemførte køkkener.

Nordisk køkken med IKEA grundelementer
© Niklas Hart

IKEA og møbelsnedkerens kompetencer

Dette smukke og minimalistiske køkken er en kombination af en møbelsnedkers kompetencer og IKEAs grundelementer.

Man har valgt at give de hvide IKEA-moduler et løft ved at integrere egetræslister og et marmorpanel i køkkenet. På den måde skaber man et eksklusivt og særpræget udtryk, som giver køkkenet kant.

Se hele køkkenet her.

Køkken med ikeamoduler fra Reform
© Reform

IKEA-hack fra Reform

Det danske køkkenfirma, Reform, lancerede i 2018 et køkken, som er designet af Cecilie Manz og bygget op omkring IKEAs køkkenmoduler.

Det kaldes for et såkaldt IKEA-hack, hvor de monterer låger, skuffer, sidestykker mm. fra Reform på IKEA-modulerne. Køkkenet har en tynd stålbordplade og fronter i enten oregon pine eller lakeret lysegrå og er en billigere måde at få et flot kvalitetskøkken.

Læs mere om Reforms IKEA-hack her.

Blåt IKEA køkken med betonbordplade
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Køkken i vaske ægte sommerhusstil

I det skønneste sommerhus på toppen af en klippe ved Sveriges vestkyst har man bragt naturen indenfor. Alle vægge og lofter er beklædt med krydsfiner, og der er gulv til loft-glasdøre hele vejen rundt, så man kan træde direkte ud i den omkringliggende natur, uanset hvor i huset man befinder sig.

I huset finder man et simpelt køkken, som er designet med respekt for sommerhusets charmerende og enkle stil. Det er et blåt køkken fra IKEA med beton-bordplade, som går perfekt i spænd med husets øvrige indretning.

Se hele sommerhuset her.

Rustikt køkken fra IKEA
© Kira Brandt

Rustikt køkken

Denne bolig byder på et gennemført rustikt, men samtidig meget personligt udtryk. Og køkkenet er ingen undtagelse.

Her er køkkenelementerne fra IKEA sat sammen som et puslespil og i midten af rummet står et gammelt kinesisk konsolbord, som udover dets praktiske funktion bringer varme til de ellers kolde farver i køkkenet.

Se hele boligen her.

Køkken med modulfronter fra IKEA
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Træ, træ og atter træ

Dette sommerhus er omringet af en stor naturgrund, og de grønne omgivelser har i den grad sat sit præg på indretningen, som byder på træ i alle afskygninger. Sommerhuset er lyst og romantisk indrettet og emmer af sommerhusstemning.

Det moderne køkken har parret, som bor i huset, selv designet, blandt andet med moduler fra IKEA. Og i ægte sommerhusstil er køkkenet indrettet sådan, at al mad, der skal steges, laves udendørs i et feltkøkken med gasblus.

Se hele sommerhuset her.

Stilrent køkken baseret på elementer fra IKEA
© Andreas Mikkel Hansen

Køkken som multirum

Dette arkitekttegnede hus byder på mange finurlige detaljer såsom bløde former og ovenlysvinduer. Derudover byder det på et stort multirum, som både fungerer som entré, køkken samt spise- og dagligstue.

Køkkenet er minimalistisk og praktisk, og det egner sig perfekt til en børnefamilie. Og så er det baseret på elementer fra IKEA kombineret med arkitekt Rasmus Iversens eget køkkendesign i sort finer.

Se hele boligen her.

Smukt køkken bygget op omkring IKEA-moduler
© Dunja Opalko

Marmor møder mørkt træ

I dette skønne køkken er der tænkt over hver en detalje. Selve køkkenet er fra IKEA, mens lågerne af pigmenteret eg er fra Hølte. Det lyse marmor mod det mørke træ giver et eksklusivt og unikt udtryk i det enkle og minimalistiske køkken.

Her kan man roligt sige, at man har formået at løfte det klassiske IKEA køkken til helt nye højder.

Se hele boligen her.