Græskar samlet i en bunke
© Kerstin Wrba

14 hyggelige ting, du kan lave i efterårsferien

Det er efterårsferie – en god mulighed for at slappe af og nyde et par fridage med dem man har kært. Find inspiration til aktiviteter her.

Sanketur – på jagt efter svampe og urter

Efterårsferien er lige rundt om hjørnet, og det er de vilde råvarer også. Tag selv på tur eller tag familien eller venner under armen og kom ud i naturen.

Den gratis app Vild Mad er et værktøj og en guide, der gør det nemt at gå på opdagelse i den spiselige natur og idémanden bag er kok og ejer af restaurant Noma René Redzepi. Du kan bruge appen i hele Danmark, og med den i hånden kan du finde råvarer i sæson, det nærmeste sted at sanke og hjælp til at identificere det du finder.

Læs mere om Vild Mad appen og hele konceptet her.

© Vild Mad / Hans Henrik Hoeg

Neni – En farverig smagsoplevelse

Nyd efterårsferien med en middag hos Neni Copenhagen, som man sent vil glemme.

Konceptet hos Neni består i, at man deler alle deres skønne og smagfulde retter på kryds og tværs. Her bliver den kulinariske mosaik af middelhavs, persisk- og østrigsk indflydelse virkelig vakt til live gennem alle ens sanser.

Lokalet i sig selv er også en fantastisk oplevelse. Man træder ind i et væld af smuk mosaik, fantastiske farver og langborde som leder op til samtale og god stemning.

Læs mere om Neni Copenhagen her.

Neni menuservering
© 25 Hours / Neni

Græskarudskæring

Efterårsferien er den perfekte anledning til at få pyntet altanen, terrassen eller foran hoveddøren. Og hvad er mere perfekt end et udskåret græskar, der passer til sæsonen.

Vi har samlet en guide til, hvordan du skærer det klassiske, uhyggeligste og mest kreative græskar I efterårsferien. Læs mere om de forskellige teknikker her.

Udskårne Græskar på en trappe
© Olga Subach

Lav dine egne smykker

Har du lyst til at give dig i kast med at lave dine egne smykker. Så er Smykbar det perfekte sted at starte.

Smykbar findes på Frederiksberg og Østerbro i København og i Århus fra december 2022.

Konceptet er, at man kan sidde med en kop kaffe eller matchalatte, imens man skaber sine kreationer. Smykbar gør det nemt at gå til, uanset hvor garvet man er i at sammensætte farver, former og størrelser. Det vigtigste er bare, at man har en god oplevelse.

Læs mere om konceptet her.

Smykbar perler i en konkylie
© SMYKBAR

Lav din egen snaps

Brug ferien i køkkenet. Giv dig i kast med hjemmelavet snaps til halloweenfesten eller den årlige julefrokost for familie og venner. Vi har samlet en guide til, hvordan du kan lave forskellige udgaver af snaps derhjemme.

Vi har samlet fire skønne opskrifter på snaps her.

Hjemmelavede blåbærsnaps i glas
© KATJA LETH ATZEN

En kulinarisk madoplevelse

Hvis man gerne vil dedikere efterårsferien til den gode madoplevelse, så er Tivoli det helt rigtige sted. De fortsætter nemlig sommerens gastronomiske pop-up-eventyr i Det japanske Tårn til Halloween, hvor ROKS flytter ind.

Det er køkkenchefen fra den to-stjernede Michelin moderrestaurant KOKS, Poul Andrias Ziskas, som sammen med Mantas Vaidelis, chef på ROKS, der står klar i køkkenet, når den færøske restaurant rykker ind i Det japanske Tårn den 13. oktober.

Læs meget mere om pop-up restauranten her.

Servering fra ROKS
© ROKS

Bagværk

Forkæl familie og venner med en skøn brombær-tærte med hvid chokolade og marcipan. At bage er altid en hyggelig aktivitet, som selv familiens mindste kan være med på.

Du finder den lækre opskrift her.

Brombærtærte med hvid chokolade
© Ulf Svane

Museumsbesøg

Har du brug for at få stimuleret sanserne, så er H.C. Andersens Hus i Odense en fantastisk oplevelse. Her bliver både børn og voksne taget med på en rejse gennem forfatteren univers.

Man kan blandt andet bevæge sig ind i udstillingens oplevelsesrum, som nyfortolker de mange værker gennem lys, lyd, rumdesign og scenografi.

Udstillingen er designet i samarbejde med tolv internationale kunstnere verden over, som man kan læse meget mere om her.

H.C. Andersens Hus udstillingsrum
© Rasmus Hjortshoej – COAST

En getaway i den danske natur

Har du brug for at komme ud i ferien, så er der en masse fantastiske overnatningsperler rundt i Danmark. Der er både mulighed for at overnatte i en vintønde, i et surfshack eller i en kornsilo med vildmarksbad på terrassen.

Vi har samlet syv fantastiske overnatningssteder, som du kan læse meget mere om her.

et surfshack ved Lynæs Surfcenter med udsigt til vandet
© Lynæs Surfcenter

Halloween i Tivoli

Tag familie og venner med i Tivoli, når de den 13. oktober åbner dørene for Halloween-glade gæster. Igen i år prydes Haven med smukke farver, hyggelige spøgelser, edderkopper, fugleskræmsler og flere end 20.000 græskar.

Find halloween-pynt og efterårsgodter i boderne, bliv betaget af de smukke lys, og vær med, når årest kæmpegræskar bliver kåret.

Læs mere om Tivolis hyggelige uhygge her

DM i kæmpegræskar i tivoli
© Tivoli

Kom helt ned i gear

Brug ferien på at komme helt ned i gear. Vi har nemlig samlet tre sundhedsrejser, som passer perfekt uanset om man foretrækker at blive i Danmark, rejse til Europa eller drømmer om en tur til den sydlandske varme.

Læs mere om vores bud på sjælevenlige rejser her.

Juice retreat ved Zen Luxury Travels
© Zen Luxury Travels

På tværs af natur og teknologi

Udforsk forbindelser på tværs af natur og teknologi i efterårsferien på Kunsthal Charlottenborg. De inviterer nemlig ind til leg og fordybelse i anledning af deres nye udstilling, Digital Matters, af Honey Biba Beckerlee. Udstillingen undersøger den digitale teknologis forbindelser til natur og menneskekroppen.

Derudover er der arrengeret workshops, hvor børn og voksne kan udforske Billedhuggerhaven, blive introduceret til væveteknikkens muligheder og lege med mønstre og materialer som kabler og garn.

Læs mere om programmet for efterårsferien her.

Vævning på Kunsthal Charlottenborg
© Hello! Loom

De kosmiske dansere

Hvis man befinder sig i hovedstaden i efterårsferien, bør man gå forbi Ofelias Plads. Her udstiller den danske kunstner, Lin Utzon, sit værk 'De kosmiske dansere', som vil stå oplyst af et månelignende lys i de mørke efterårs- og vintermåneder.

Hendes værker er hele 3,5 meter høje, og de fungerer som udsmykning i de europæiske storbyer. Tidligere har de stået i Venedig og Paris, og nu er det blevet Københavns tur til at nyde de unikke kunstværker.

Læs meget mere om udstillingen her.

Kæmpe skulpturer på Ofelia Plads
© Thomas Mølvig

Byvandring med Københavns Museum

Tag med på byvandring i efterårsferien og oplev Christian 4.s fodspor gennem renæssancens København. Københavns Museum har nemlig arrangeret guidet ture hver søndag i oktober – omhandlende Christian 4.s mange sider som konge, bygherre og renæssancemenneske.

Byvandringen tager dig med forbi Gråbrødretorv, Børsen, Nytorv, Rundetårn og andre af renæssancens huse, torvepladser, kirker og bydele, der giver os et indtryk af bylivet tilbage i 1500- og 1600-tallet.

Læs mere om turen her.

rundetårns snoede vandring
© Morris Vlijm

LÆS OGSÅ