Brombær-tærte med hvid chokolade
© Ulf Svane

Brombær-tærte med hvid chokolade og marcipan

Årstidens nemmeste dessert består af en sød dej med marcipan, masser af friske brombær og hvid chokolade.

Nem brombær-tærte

Saftig kage med brombær, hvid chokolade og marcipan.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 37 g mandelmel
  • 25 g marcipan
  • 25 g hvedemel
  • 1 æg
  • 25 g hvid chokolade
  • 1 spsk. mandelflager
  • 100 g brombær
  • lidt flormelis til drys
  • ¼ l piskefløde

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 °.
  1. Rør smør med sukker, mandelmel, reven marcipan, hvedemel og æg. Hak chokoladen og vend i dejen.
  1. Fordel dejen i en smurt form, ca. 22 cm diameter. Drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden.
  1. Drys kagen med sigtet flormelis, og servér med letpisket flødeskum.