Brombær-tærte med hvid chokolade og marcipan

Årstidens nemmeste dessert består af en sød dej med marcipan, masser af friske brombær og hvid chokolade.

Brombær-tærte
© Ulf Svane

Brombær-tærte

Kage med brombær, hvid chokolade og marcipan til 4 personer.

Opskrift

4 personer

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 75 g mandelmel
  • 50 g marcipan
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg
  • 50 g hvid chokolade
  • 2 spsk. mandelflager
  • 200 g brombær
  • lidt flormelis til drys
  • ¼ liter piskefløde

Sådan bager du brombær-kagen:

  1. Tænd ovnen på 175 °.
  2. Rør smør med sukker, mandelmel, reven marcipan, hvedemel og æg. Hak chokoladen og vend i dejen.
  3. Fordel dejen i en smurt form, ca. 22 cm diameter. Drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden.
  4. Drys kagen med sigtet flormelis, og servér med letpisket flødeskum.