Surfshack
© Lynæs Surfcenter

Her skal du sove i ferien: 7 unikke overnatningssteder i Danmark

Fra insta-venlige vintønder uden for Randers over yacht-ophold ved den bornholmske kystlinje til en eksklusiv kulkran med privatspa i København. Vi guider til syv særlige overnatningssteder i Danmark.

En sommer med ro, afstressning og naturen i fokus

Danmark er ikke kun rig på smuk natur, der findes efterhånden også en del alternativer til det klassiske hotelophold. Vi har fundet frem til syv unikke overnatningssteder, hvor du er garanteret en mindeværdig oplevelse. Uanset om det skal være eksklusivt og luksuriøst eller simpelt og lækkert, har alle stederne ro, afstresning og naturen i fokus.

Cold Hand Winery
© Cold Hand Winery

Overnat i en vintønde mellem æbletræerne

På vingården Cold Hand Winery udenfor Randers, kan man sove i noget så specielt som en vintønde. De 11.000 liter (!) store tønder er blevet omdannet til minihytter med to enkeltsenge, køleskab og egen terasse. Vintønderne - to i alt - er placeret i umiddelbar nærhed af hinanden og omringet af æbletræer. Det er ren idyl og yderst insta-venligt, men vær opmærksom på, at pladsen i vintønden er trang, og at toilettet findes i hovedbygningen 50 meter væk. Hvis det ikke er noget, der forstyrrer hyggen, så er det klart et besøg værd. Der kan tilkøbes mad og rigelige mængder vin på vingården, og i sommermånederne er der middagsarrangementer på udvalgte dage. Prisen for en overnatning for to personer starter ved 1780 kr.

Læs mere og book her

Løvtag
© Løvtag / Søren Larsen
Løvtag
© Løvtag / Søren Larsen

Vågn op blandt træernes toppe

Til dem, der gerne vil opleve naturen helt tæt på, uden nødvendigvis at skulle en tur i Spejder Sport først, er en overnatning i en trætophytte helt perfekt. I en lille skov ved Als Odde finder man Løvtags tre fortryllende hytter blandt trækronerne. Hytterne, der er tegnet af arkitekt Sigurd Larsen, har et nordisk og minimalistisk udtryk, og så er de bygget rundt om et træ, så stammen går hele vejen op igennem selve hytten. Øverst finder man tagterrassen, som er det oplagte sted at nyde morgenkaffen sammen med den fantastiske udsigt. Der er fire sovepladser i de komfortable og eksklusive hytter, der hver indeholder en dobbeltseng og en dobbelt sovesofa, samt køkken og toilet med bruser under åben himmel. Prisen for en overnatning starter ved 1950 kr. og inkluderer en let morgenmad.

Læs mere og book her

Glamping på Bollegård
© chris1million
Glamping på Bollegård
© chris1million

Kom ned i gear med glamping på Djursland

Glamping kombinerer komforten fra et hotelophold med naturoplevelsen fra en telttur. Der findes efterhånden en del luksustelte rundt omkring i landet, og et af dem ligger ved Enkesædet Bollegård på Norddjurs. Udover at gemme på en helt særlig historie er Bollegård, midt i den skønne natur omkranset af skov og mark, et let sted at komme helt ned i gear. Teltet er indrettet med en dejlig himmelseng, brændeovn til de kolde nætter og pladespiller og lænestole til en hyggestund. Til morgenmaden serverer Maiken hjemmebagte boller, kaffe og juice, mens aftensmaden kan tilberedes over bål eller i hovedbygningens grovkøkken. En overnatning koster i højsæsonen 1800 kr.

Læs mere og book her

Surfshack
© Lynæs Surfcenter

Tilbring natten i et surfshack 100 meter fra stranden

Er du vild med vandet og simple living, så book dig ind i et såkaldt surfshack hos Lynæs Surfcenter. De små hytter ligger bare 100 meter fra vandet og hele fronten er et stort vindue, så du er garanteret panoramaudsigt. Hytten er indrettet med en dobbeltseng i den ene ende og et opholdsområde i den anden, men toilet og bad skal du gå 10-40 meter for at finde. Som navnet antyder, er et surfshack oplagt for surfere og andre, der elsker det våde element, men i virkeligheden er opholdet for alle, der gerne vil have en anderledes outdoor overnatning. Udenfor hytterne er der vildmarksbad og sauna, og det er muligt at leje SUPs og kajakker. Frem til 7. august indtager Fasangården stedet med en pop-up taverna, der serverer græske specialiteter og sommermad. En overnatning i et surfshack koster 800 kr.

Læs mere og book her

kornsilo
© Obitsøminde

Flyv hen til en roterende kornsilo med vildmarksbad

Det er nok de færreste, der har gået og drømt om at sove i en kornsilo, men det ændrer sig snart! Hos Obitsøminde mellem Holstebro og Karup har de nemlig opført to spritnye kornsiloer med tilhørende vildmarksbad. I den ene silo er der sovepladser til to, i den anden er der opholdsrum, og udenfor på terrassen står vildmarksbadet klar. Hele herligheden er i øvrigt bygget oven på en roterende platform, som kan drejes alt efter solens retning. En overnatning med morgenmad koster 1999 kr.

Obitsøminde tilbyder også et VIP-ophold med to overnatninger. Her får man alle måltider inklusiv drikkevarer med i prisen, også bliver man fløjet ind i helikopter eller propelfly! Tur/retur fra København koster et VIP-ophold 31.000 kr. for to personer, og fra Aarhus er prisen 15.000.

Læs mere og book her

Baltic Yacht
© Baltic Yacht / Justine Høgh

Nyd den bornholmske kystlinje fra dækket af en yacht

Skal det være ekstra luksus og tæt på vand, så lej en yacht for dig og dine nærmeste. Hos Baltic Yacht i Gudhjem kan man chartre en yacht på døgnbasis for 15.000 kr. i døgnet for seks personer. Under opholdet sejler kaptajnen jer gerne en tur ud på bølgen blå med fri udsigt til den bornholmske kystlinje og badning undervejs. Udover ophold og sejltur, er der morgenmad, frokost, frugt og snacks med i prisen.

Vil du gerne slappe af og lade mobilen blive i tasken, så er det muligt at hyre en fotograf til at forevige turen ombord. Baltic Yacht tilbyder også kortere dagsture og kan lejes til private events for op til 12 personer.

Læs mere og book her

The Krane
© The Krane / Rasmus Hjortshøj
The Krane
© The Krane / Rasmus Hjortshøj

Luksus-kran med privat spa og havneudsigt

Hos The Krane i København kan du få en overnatning, der er lidt udover det sædvanlige. Okay, langt ud over det sædvanlige. Her får du nemlig ren luksus - i en gammel kran. The Krane er en tidligere kulkran på Nordhavnen, der er blevet omdannet til et eksklusivt hotel med bare ét værelse. Hotelværelset befinder sig på toppen af kranen i det, der engang var maskinrummet. Her er du garanteret en unik og uforstyrret udsigt ud over havnen, mens designet og interioret er råt og sort, som en hyldest til kranens fortid. Møblerne er specialfremstillede, og indretningen er holdt i læder, træ, sten og stål.

Udover værelset er der adgang til to terrasser og en intim lounge, samt en privat spaafdeling med muligheden for at booke behandlinger. Prisen for en overnatning starter ved 8000 kr., og herudover kan der tilkøbes en række services som airport-pickup og concierge service. The Krane kan også lejes til møder og events. Konceptet er udtænkt af ejer Klaus Kastbjerg og arkitekt Mads Møller fra Arcgency.

Læs mere og book her