Den store indendørs junglepool på Manon Les Suites
© Guldsmeden / Manon Les Suites

Her er de bedste spahoteller i Danmark: Guide til 17 steder med ro og wellness

Dampbade og saunaer, ansigtsbehandlinger og massager, varme bade og absolut ro. Vi har fundet frem til 17 spahoteller rundt i hele landet, hvor du kan komme helt ned i gear i lækre og beroligende rammer.

Hvor finder man det bedste spa- og wellnesshotel i Danmark?

I de kolde måneder findes der ikke noget bedre end at forkæle sig selv med et spaophold. Vi har fundet frem til 17 hoteller spredt rundt i landet, hvor du kan få varmet kroppen godt igennem og komme i zen.

Hop i den bløde badekåbe og følg med os mod den opvarmede pool, den helende sauna og det blødgørende dampbad.

Spahoteller i Jylland

Ruths Hotel er placeret i Gammel Skagen
© Ruths Hotel
Poolen på Ruths Hotel
© Ruths Hotel

Spaophold i historiske omgivelser på Ruths Hotel, Skagen

Det legendariske Ruths Hotel er placeret i pittoreske Gammel Skagen og har eksisteret i over 100 år.

Udover at være placeret i idylliske og naturskønne omgivelser lige ved vandet tilbyder hotellet også spa og wellness. Spaafdelingen indeholder sauna, dampbad og terapibassin, og derudover kan man tilkøbe aromabad og ansigtsbehandlinger, hot stone massage, kalahari wrap og meget andet.

Læs mere på deres hjemmeside.

© Fjordgaarden

Kurophold på Hotel Fjordgaarden, Ringkjøbing

Nøgleordene for et kurbadsophold på Fjordgaarden er ro og nærvær. Og her midt i naturen ved Ringkjøbing Fjord og tæt på Vesterhavet er det umuligt ikke at slappe helt af.

Kurbadet er et helt velvære-univers, der består af varmtvandsbassin med massagedyser, store vinduer og kig til den flotte natur, varmt nærværsbassin, koldvandsskyl, afslappende dampbad, hele fire saunaer: salt, finsk, aroma og infrarød og endelig det opvarmede udendørs fjordbassin, der er placeret på taget med udsigt til fjord, mark og skov.

Skal det være ekstra luksus, kan man booke sig ind i kurbadssuiten, som er et lukket spa-rum for to, hvor man kan forkæle sig selv med et mælkebad, skumbad eller et C-vitamin boost (blandt andet). Er du ikke på udkig efter en hotelovernatning, så tager kurbadet også imod dagsgæster. Der er desuden placeret daybeds overalt i kurbadet, og i omklædningsrummene er der fri afbenyttelse af lækre produkter.

BO BEDRE har i sommeren '23 besøgt Fjordgaarden, og lægger du selv turen forbi, må du ikke snyde dig selv for massagen 'Pro sleep'. Den er skabt til dig, der ønsker at komme helt ned i gear – og det kommer man. Glæd dig til 60 minutters nus (bogstavelig talt), lette strøg langs kroppen og varme klæder, der beroliger og varmer. Alt til tonerne af så afslappende musik, at din største udfordring bliver ikke at falde i søvn – for i så fald at glippe dit livs massage.

Hotel Fjordgaarden tilbyder også lækker morgenmad og middag i den hyggelige restaurant, hvor roen også er gennemgående – her spilles afslappende musik, lyset dæmpes, og du kan nyde måltidet med udsigt til Vestjyllands grønne natur.

Find mere info på deres hjemmeside.

© Hotel Vejlefjord

Spaophold blandt skov og fjord på Hotel Vejlefjord, Vejle

Det gamle sanatorie udenfor Vejle udgør de smukkeste rammer for det prisvindende spahotel Hotel Vejlefjord.

De storslåede bygninger ligger midt i skoven og med udsigt til fjorden – og rummer en af Danmarks bedste spa-oplevelser, som du kan nyde både som hotelgæst eller som dagsbesøgende.

Her kan du slappe af i De Termiske Bade, hvor du finder både dampbad, sansebrus i forskellige former, saunaer med panoramaudsigt og hele syv forskellige termiske bade, herunder Champagne-badet, Aroma-badet, Ild-badet og Is-badet.

Du kan også komme helt ned i gear i den beroligende Thalasso Spa eller nyde en afslappende spabehandling fra det store udvalg.

Info og booking på deres hjemmeside.

© Alsik Hotel & Spa

Luksuriøst spaophold på Alsik Hotel & Spa, Sønderborg

Alsik er et nybygget højhus i Sønderborg, hvor man finder velvære og forkælelse på hele 16 etager.

I alt tilbyder de flere end 60 forskellige spa- og wellnessoplevelser, så hvis du skal hele menuen igennem, kan du godt pakke den store kuffert.

Et spaophold giver adgang til Alsik Spa Pool, Hot-tub og udendørs Infinity saltvandspool, og hvis du opgraderer til Alsik Nordisk Spa, bliver du inviteret ind i et helt univers inspireret af gamle, nordiske kurritualer. Her kan du blandt andet prøve urtesauna, mountain crystal steam bath, foot reflexology baths og meget andet.

Undersøg alle mulighederne på deres hjemmeside.

© Munkebjerg Hotel

Kom ned i gear på Munkebjerg Hotel, Vejle

Midt i den smukke natur tæt ved Vejle Fjord finder du Munkebjerg Hotel.

Hotellet er placeret på en bakketop, og fra den store terrasse er der den smukkeste udsigt ud over den omkringliggende natur. Er du gæst på hotellet, er der fri adgang til deres pool- og loungeområde, der tæller swimmingpool, boblebade, dampbad og sauna. Det er også muligt at booke tid til kropsbehandlinger.

Når du er helt afslappet og i zen, kan du eventuelt fortsætte over til hotellets casinoafdeling og få pulsen op igen!

Læs mere på deres hjemmeside.

Spahoteller på Fyn

© Great Northern

Spaophold for voksne: Great Northern – Golf & Spa Resort, Kerteminde

I Kerteminde på Fyn ligger Great Northern, hvor de har fokus på golf, gastronomi og ikke mindst spa- og wellness.

I det lækre spaområde bliver du tildelt din egen personlige daybed, og herefter kan du helt roligt udforske de mange afslappende bade. Her er blandt andet infinity pool, hvor du kan svømme direkte udenfor, hot bath med 40 grader varmt vand, sauna med tør varme, kolde bade og isbade, der får gang i blodomløbet, saltbade, dampbade og boblebade.

Aldersgrænsen er 18 år, og der er begrænsning på antallet af spagæster. Bemærk, at adgang til spaafdelingen ikke er med i alle ophold.

Læs mere på deres hjemmeside.

Poolen på Hotel Hotel Hesselet
© Hotel Hesselet
Badebroen ved Hotel Hotel Hesselet
© Hotel Hesselet

Spa eller kurophold på Hotel Hesselet

Hotel Hesselet er placeret i Nyborg med udsigt over Storebælt og med både skov og strand tæt ved.

På det fynske konferencehotel har alle gæster adgang til spaområdet, og ønsker du et ophold med endnu mere fokus på wellness, kan du booke et decideret kurophold. I spaområdet er der pool, boblebad, to slags saunaer og varmestole, og derudover kan man bestille en række forskellige massager og ansigtsbehandlinger.

Læs mere om mulighederne på deres hjemmeside.

Spa og wellness på Hotel Faaborg Fjord
© Hotel Faaborg Fjord

Spa midt i naturen: Hotel Faaborg Fjord, Faaborg

På Sydfyn er der mulighed for at komme helt ned i gear på Hotel Faaborg Fjord. I deres spa og wellnessområde er der både dampbad, brusetunnel, saltsauna, snerum, infrarød sauna, udendørs saunatønde og infinity pool. Her er mulighed for at blive varmet helt op og efterfølgende kølet helt ned – en vekselvirkning, der eftersigende har en terapeutisk effekt.

Hotellet er placeret i naturskønne omgivelser op ad en skov, og når man opholder sig i spaen, er det let at mærke naturen omkring sig gennem de store panoramavinduer – eller endnu bedre, hvis man rykker ud på terrassen og tager et dyp i infinity poolen. Fjorden er heller ikke længere væk, end at det er muligt at hoppe i vandet og hurtigt vende tilbage til den varme sauna.

Find mere info på hotellets hjemmeside.

Spahoteller på Sjælland

© Hotel Marienlyst

Spa på Marienlyst Strandhotel, Helsingør

Marienlyst Strandhotel har eksisteret siden 1861, og det bliver ved med at være et besøg værd. Senest har de udviklet deres spaområde, så det i dag fremstår helt uovertruffent.

Her kan du se frem til en spa på hele 1.600 kvadratmeter, der byder på alt fra salterapi og kobberspa til sauna med udsigt over Øresund til store poolområder både ude og inde.

Med en beliggenhed lige ned til stranden er det oplagt at tage et dyp i havet og fortsætte med en varm sauna efterfølgende.

Tjek deres hjemmeside for mere info.

Poolen på Kurhotel Skodsborg
© Kurhotel Skodsborg/Martin Kaufmann

Kurhotel Skodsborg, Skodsborg

Det er svært at komme uden om Kurhotel Skodsborg i Nordsjælland, når man snakker om spa og wellness.

Med et spaophold har man fri adgang til den lyse, højloftede spa, der indbyder til afslapning og forkælelse. Nyd den store hydrospa, få pulsen op i det iskolde koldtvandskar, og slap helt af i en af de mange saunaer.

Alle hotellets gæster har derudover adgang til hotellets private badebro året rundt.

Læs mere på deres hjemmeside.

Spa på Borupgaard
© Comwell Borupgaard

Spaophold både ude og inde: Comwell Borupgaard, Snekkersten

I Snekkersten finder man Comwell Borupgaard, som har afslappende spafaciliteter både ude og inde.

Her kan man blandt andet nyde Danmarks første bretchelbath – et urtedampbad med mild, fugtig varme, der er perfekt til dem, der ikke har det så godt med en saunas høje temperaturer.

I den udendørs spa-park er der både sauna med udsigt udover sø og park, samt to udendørs boblebade. Indenfor kan man blandt andet nyde varmtvands pool, sauna og dampbad.

Derudover tilbyder de en række spabehandlinger, og endelig inviterer de til events året rundt som saunagus og yoga. Man behøver ikke nødvendigvis at være gæst på hotellet for at få adgang til faciliteterne – man kan nøjes med et købe adgang for en enkelt dag.

Yderligere info fås på deres hjemmeside.

Spahoteller i København

© Nimb
© Nimb

Spaophold i København på Hotel Nimb

Med udsigt over Tivoli ligger det smukke hotel Nimb.

Det femstjernede boutiquehotel byder blandt andet på en eksklusiv wellnessafdeling og en fantastisk pool, placeret øverst oppe på tagterrassen med udsigt over forlystelsesparken og byen.

Nimb Wellness inkluderer adgang til den marokkanske hamam og et lækkert loungeområde, og herudover kan man bestille en række behandlinger, der både tæller forskellige massager og et udvalg af skønhedsbehandlinger.

Gå på opdagelse i Nimbs wellness-univers på deres hjemmeside.

Facaden på Hotel Arthur
© Hotel Arthur
Ni'mat Spa er placeret i forlængelse af Hotel Arthur
© Ni'mat Spa

Orientask spaoplevelse på Kong Arthur

Placeret centralt i København med Søerne på den ene side og Torvehallerne på den anden, finder man hotel Kong Arthur. Det fine hotel har til huse i et gammelt lærlingehjem fra 1882, som er med til at give stedet et charmerende og hyggeligt touch.

I forlængelse af hotellet ligger Ni’mat Spa – der byder på velvære spredt ud over 800 kvadratmeter. Kernen er det orientalske vandtempel med aromadampbad, sauna og jacuzzi. Herudover kan man tilkøbe en række behandlinger såsom hårkur, kropsindpakning og fodkur. Booker man et spaophold på Kong Arthur, er der friadgang til spaen.

Læs mere på hotellets hjemmeside.

Guldsmeden: Axel, Babette, Bryggen og Manon Les Suites

Guldsmeden har hoteller i flere lande, og i København kan man finde pool eller spafaciliteter på hele fire af deres hoteller. De tilbyder ikke massage eller spabehandlinger, men her oser af boheme-luksus og ren afslapning og velvære, som uden tvivl er et besøg værd.

På hotel Axel på Vesterbro kan man tilkøbe sig adgang til spaområdet, hvor der er sauna, koldt bad, jacuzzi og dampbad med essentielle olier. På Babette i indre by finder man et afslappende spaområde på tagterrassen med sauna, dampbad og udsigt over byens tage. På det bæredygtige hotel Bryggen har de indrettet en hyggelig gårdhave med balinesisk pool, sauna og dampbad.

Endelig er der Manon Les Suites, som må siges at være kronen på værket. Her finder man deres indendørs Junglefish Pool, der er en lækker pool omgivet af grønne planter og behagelige daybeds, hvor det er let at finde sig godt til rette. Selve spaområdet er til gengæld placeret på tagterrassen, hvor man kan nyde saunaen, koldtvandsbadet og dampbadet eller bare hænge ud i det store loungeområde og nyde udsigten over søerne.

Udforsk Guldsmedens mange hoteller på deres hjemmeside.

LÆS OGSÅ