The Huffington Post: Falsled Kro er nr. 2 på verdens luksusliste
© Falsled Kro

"At besøge Falsled Kro er ligeså godt som Bahamas"

The Huffington Post placerer Falsled Kro i toppen af 'verdens lækreste afsidesbeliggende luksussteder' - kun overgået af en ultra-glamourøs spa på Bahamas.

Nr. 2 på luksuslisten: Falsled Kro, som ligger i 'Københavns opland'

Den hypede kro, der pludselig har været synliggjort på et utal af Instagram-posts, er ikke kun et tilflugtssted for danskere, der trænger til en tur ud af byen. Amerikanerne kan - stadig - ikke få nok af Danmark som rejse-mad-arkitektur-oplevelse. Og allerede tilbage i 2017, kastede de begejstringen over Falsled Kro og dermed Fyn, som er ualmindeligt fin i deres øjne.

Godt nok placerer The Huffington Posts rejseskribent Lauren Resnick Falsled Kro i 'Københavns landlige opland', men når man er newyorker, kan halvanden times kørsel fra hovedstaden kun karakteriseres som del af metropolen. Fred være med det – vi ved, at den gamle kro, som allerede i 1744 fik titel af Kongeligt priviligeret gæstgiveri, ligger i Falsled ved Millinge på Sydfyn.

Under alle omstændigheder får Falsled Kro en flot placering på den eksklusive liste over 'verdens bedste og mest afsidesbeliggende steder' i The Huffington Post kun udkonkurreret af Kamalame Cay Resort på Bahamas.
Med andre ord – Bahamas er på førstepladsen, og Falsled har en overraskende anden plads.

"Jordskok-creme med æbler og bacon."

En af grundene til, at den amerikanske skribent er faldet så uigenkaldeligt for kroen, er helt sikkert den pittoreske og landlige stil. Hun er nemlig samtidig arkitekt. For amerikanerne er bygninger fra 1800-tallet meget gamle, så 1700-tallet er nærmest arkæologi. Lauren Resnick er meget begejstret for det, hun kalder: "Den gamle verdens charme kombineret med moderne design og sindssygt romantiske omgivelser." Det hjælper nok også på sagen, at H.C. Andersen er vokset op i nærheden. Falsled er indbegrebet af et eventyr.

"Det er lykkedes ejerne at tilsætte coolness-faktor til det gamle sted. Især er her hyggeligt om vinteren," skriver den amerikanske rejseskribent.

Men det er samtidig klart, at maden er en stor tiltrækningskraft. Restaurantens niveau er internationalt og baseret på et traditionelt 'almanak-køkken' med årtidens råvarer i fokus. Kroen har sin egen store køkkenhave.

"Man kan nyde jordskok-creme med æbler og bacon om efteråret og nye kartofler med rejer og purløg om foråret," lyder den salige beskrivelse.

Falsled Kro
© Falsled Kro
Falsled Kro
© Falsled Kro

LÆS OGSÅ