Ishotel i ægte Frozen-stil åbner i Lapland

Se de fantastiske billeder fra dette års ishotel og book et ophold i de luxe suite med egen sauna.

Frossen gotisk hotelkrypt
© Asaf Kliger

Har du lyst til at sove i et ishotel, så er sæsonen skudt i gang for 2016. For 26. gange åbner ishotellet i Jukkasjärvi, som ligger i den svenske del af Lapland.

Der er 55 forskellige rum at vælge imellem alle bygget op af frossent vand fra floden, der løber forbi i nærheden.

Mange af rummene er designet af anerkendte kunstnere som dette gotiske inspirerede hotelkirkerum udtænkt af Anna Katrin Kraus og Hans Aescht.

Dr. Caligaris iskabinet
© Asaf Kliger

I Danmark har vi sandskulpturfestivaler i Lapland laver de ishoteller.

Her er det Petros Dermatas og Ellie Souti, der har ladet sig inspirere af den klassiske tyske horrorfilm Dr. Caligari´s kabinet fra 1920.

Pantheon
© Asaf Kliger

De mest fantastiske ved disse hotelsuiter er, at de faktisk kan bookes og bliver bookes. De dyreste værelser koster fra 8.500 pr. nat, men så er de også dobbelt så store som de andre suite, og så inkluderer de oven i købet egen sauna - hvordan det så end kan lade sig gøre...

Her ser det ud til at iskunstnerne, Rob Harding and Timsam Harding, har hentet inspiration fra kasettelofterne i det romerske tempel, Pantheon.

Ishotellet tør op
© Asaf Kliger

Det er kun meningen, at ishotelets rum skal stå, ind til tøvejret rammer til foråret. Derfor kan kunstnerne gå amok med skrøbelige konstruktion

Ispåfugl
© Asaf Kliger

Ishotellet i svensk Lapland åbnede dørene d. 11 december 2015 til hele 19 hotelsuiter i unikadesign herunder én med egen ispåfugl. Derudover rummer hotelkomplekset sin egen bar af is og en iskirke.

© Asaf Kliger

Deluxe suiterne koster som sagt fra 8.500 svenske kroner

Kunstsuiterne med plads til 2-3 personer fra 4.200

Standard isrum uden kunstneriske eskapader kan bookes fra 2.900 kroner.

Jukkasjärvi
© Asaf Kliger

Læs mere om ishotellet i Jukkasjärvi på design-websitet Dezeen

Ishoteværelse i Paris
© Paulina Holmgren

Dette rum er så det eneste, der ikke kan opleves i 2016. Det var fra den 25. udgave af ishotellet i 2015. Her kan man lege boheme i en frossen gengivelse af parisiske hustage