Der er masser af nicher og vinkler med udsigt, som får hytten til at virke større.
Et meditativt frirum
Da en trækrone har en naturlig begrænset plads, måtte Sigurd tænke kreativt for at optimere den.
Det er i tråd med tanken om small-scale living, hvor vi som mennesker har brug for at skalere ned for at mærke os selv og vores reelle behov i stedet for at opfylde en kunstigt fremstillet overflod af dem.
– Hyttens plantegning er ultraeffektiv. Alle tricks har vi brugt for at få de små rum til at virke store og komfortable. På de få m² er der masser af nicher med flotte udsigter og lysindfald, der hiver skovens store rum ind i den lille hytte. Men vi har prioriteret hårdt blandt funktionerne. Sengen er stor, magelig og centralt placeret med udsigt mod solnedgangen, som opgraderer den til opholdsrum. Badet er en udendørsbruser på facaden, hvor et gitter sikrer privatlivet, og spisebordet er multifunktionelt, så det kan bruges i køkkenet under madlavningen. Ved ganske enkelt at have færre ting i hytten har vi minimeret opbevaringen, siger Sigurd.
I mængden af alternative og bæredygtige boformer adskiller trætophytten sig i sin omgang med de eksisterende træer, mener Sigurd, som håber på, at folk, der prøver at sove i skoven, kommer hjem med ny viden og erfaring fra naturen – og ro.
– At sidde i sengen og se husets gennemgående træstamme svaje langsomt samt det skiftende lys gennem trækronerne er utrolig meditativt og får en væk fra hverdagen. Derfor er der ikke internet i hytten, så man kan blive opmærksom på sine omgivelser, gåture, madlavning og fordybelse, fortæller Sigurd.