Roks Tivoli pop-up skaldyrsmenu
© Roks

Færøske ROKS åbner pop-up i Det japanske Tårn

Når Tivoli slår dørene op for dette års Halloween i Tivoli den 13. oktober, er der meget mere end blot hekse og græskar på menuen.

Et stjernespækket efterår

Efter en sommer i gastronomiens tegn fortsætter Tivoli pop-up-eventyret i Det japanske Tårn, når holdet bag den to-stjernede Michelinrestaurant KOKS og søsterrestauranten ROKS genbesøger Haven under dette års Halloweensæson i Tivoli.

Med sine to Michelin-stjerne og grønne bæredygtighedsstjerne er KOKS én af de mest eftertragtede gastro-destinationer i Norden – både da de lå midt i den rå natur på Færøerne og med deres nuværende lokation på Grønland. Søsterrestauranten ROKS, som er anbefalet i Michelin-guiden, er modsat KOKS en 100 procent fiske- og skaldyrsresturant, hvor det naturlige færøske udtryk er i fokus.

Unik menu udviklet til Tivoli

Det er køkkenchefen fra den to-stjernede moderrestaurant, Poul Andrias Ziskas, som sammen med Mantas Vaidelis, chef på ROKS, der står klar i køkkenet, når den færøske restaurant rykker ind i Det japanske Tårn den 13. oktober.

Helt særligt til Tivolis gæster har Poul Andrias Ziskas og Mantas Vaidelis udviklet en unik skaldyrsmenu, der virkelig viser, hvad færøske råvarer kan. Færøerne er nemlig kendt for deres overflod af friske fisk og skaldyr, så det er helt naturligt i centrum på ROKS' pop-up.

– Med vores KOKS pop-up gav vi en nedskaleret smagsprøve på, hvad man kan opleve på vores to-stjernede moderrestaurant. Med ROKS vil vi give en exceptionel og unik oplevelse, som man kun kan opleve i Tivoli. Derfor har vi sammensat en særlig menu til Tivolis gæster, som virkelig vil vise, hvad færøske råvarer kan. Det er en ren fisk og skaldyrsmenu og en friskhed, som man kun kan opleve lignende meget få steder i verden. Vores fokus bliver på de rene smage, men der bliver også plads til lidt smagsmæssig legesyge og nogle nye tilberedningsteknikker, fortæller køkkenchef Poul Andrias Ziskas om menuen.

Som et ekstra færøsk twist, kan man under hele ROKS besøg i Tivoli nyde den hypede færøske øl OY i baren uden for restauranten.

Den nye pop-up har åbent i Tivoli fra d. 13. oktober til den 6. november.

Roks Tivoli pop-up skaldyrsmenu
© Roks