© Dill

Islandsk Michelinstjerne flytter ind i Det japanske Tårn i Tivoli

Skyrsmør, Ástarpungur-kager og dung-røget ørred er blot nogle af de islandske delikatesser, som Restaurant Dill med chefkok Gunnar Gìslasson byder på, når de overtager styringen med Det japanske Tårn i Tivoli i august måned.

Grøn stjernerestaurant

Til at runde sommerens pop-up-sæson af flytter stjernekok og resten af holdet fra islandske Restaurant Dill ind i Det japanske Tårn i Tivoli hele august måned.

Holdet fra den 1-stjernede restaraurant inviterer til uforudsigelig og kreativ islandsk gastronomi, der hylder de islandske madtraditioner og råvarer, men med et moderne, internationalt udsyn inspireret af Gunnar Gìslassons tid på en række toprestauranter i Danmark og New York.

Restaurant Dills store fokus på bæredygtighed og brug af lokale råvarer sikrede restauranten en grøn Michelinstjerne i år, og det bæredygtige fokus er også tydeligt i Gunnar Gìslassons menu til pop-up-restauranten. Her er menuen baseret på lokale, islandske tilberedningsteknikker og råvarer som blandt andet islandsk wasabi, tørret havkat, birkesaft og lam røget over tørret fåregødning.

“Min ambition er at bringe noget unikt og ægte islandsk til København. Dill handler om islandske ingredienser og traditioner serveret på en smuk og elegant måde. Samtidig er målet at skabe en varm, rar og uprætentiøs stemning – et sted hvor vores gæster føler sig hjemme. Jeg arbejdede i Danmark for cirka 20 år siden under stjernekokke som Jens Peter Kolbeck, Erwin Lauterbach og Mikkel Maarbjerg. Det var en magisk tid, og jeg har savnet København lige siden. Så det her er en perfekt mulighed for at komme tilbage og opleve nogle fantastiske uger i en by, som jeg elsker og savner,” fortæller Gunnar Gìslasson, chefkok og ejer, om pop-up restauranten i Tivoli.

Restaurant Dills mad kan opleves fra den 1. august til den 11. september i Det japanske Tårn.

© Dill
© Dill