Kæmpe skulpturer på Ofelia Plads
© Thomas Mølvig

Oplev Lin Utzons tårnhøje værk i midten af København

Efter at være udstillet i både Venedig og Paris kan du opleve 'De kosmiske dansere' midt på Ofelia Plads.

De kosmiske dansere

Den danske kunstner Lin Utzon udstiller sit værk 'De kosmiske dansere' på Ofelia Plads i København, hvor de vil stå oplyst af et månelignende lys i de mørke efterårs- og vintermåneder.

De 3,5 meter høje skulpturer har tidligere været udstillet i Paris og Venedig, hvor de har fungeret som udsmykning i de europæiske storbyer, og nu er det blevet Københavns tur til at nyde de unikke kunstværker.

Utzons kunstneriske udtryk

Lin bruger kunsten til at afdække naturens væsen og den kosmiske dans, som alle mennesker er en del af. Netop denne tilgang til kunsten er baggrunden for skabelsen af De kosmiske dansere.

Hun ønsker at udtrykke naturens essens gennem sin karakteristiske malerstil og ved at genskabe naturens mønstre i sort og hvid.

Udstillingens beliggenhed

Placeringen af skulpturerne fremmer deres skønhed, idet de er placeret midt mellem himmel og hav og er omgivet af andre smukke perler, som Skuespilhuset, Amalienborg og Operaen.

– Muligheden for at have skulpturerne placeret ved vandet, foran det enestående stykke moderne arkitektur, som Skuespilhuset udgør, er en drøm, der går i opfyldelse for mig. Med himmel og hav og alt det skiftende lys, som vi i Danmark er velsignede med, bliver det en magisk og enestående oplevelse for de mange mennesker på kajen, udtaler Lin Utzon.

Udstillingen kan opleves på Ofelia Plads fra den 29. september til og med marts næste år.