Her er den perfekte weekend-getaway destination

Byen byder både på storslåede naturoplevelser og et pulserende byliv. Vi guider dig til 7 nye hoteller og restauranter, som viser den attraktive by fra sin bedste side.

Afslapning og storby

Blot få timers kørsel fra Danmark finder man Sveriges næststørste by, Göteborg, som rummer den perfekte kombination af afslapning og storby.

Tag på sejltur i skærgården eller oplev de idylliske kanaler, smukke bygninger og livlige kvarterer. Den moderne metropol er spækket med kultur, shopping, restauranter i verdensklasse og fantastisk natur - en oplagt rejsedestination til en forlænget weekend.

Her får du en guide med 7 nye hoteller og restauranter i Göteborg, som lader dig opleve byen på den bedst tænkelige måde.

Scandic Göteborg Central

Scandic Göteborg Central

© Scandic Göteborg Central

Hoteller

1. Scandic Göteborg Central

Den 14. juni 2022 åbner det nye hotel Scandic Göteborg Central midt i Göteborg tæt på Nordstan, som er Skandinaviens største indkøbscenter, og kun få minutters gang fra de hyggelige gader omkring Avenyn. Fra hotellets tagterrasse på 14. Sal venter der dig den skønneste udsigt over Göta-floden, havnen og byen. Læs mere om hotellet her.

2. Jacy’z

Den 14. november 2022 åbner et nyt varetegn for Göteborg, Jacy’z, en 100 meter høj skyskraber, som bliver en storesøster til boutiquehotellet Pigalle & Bellora, der ligesom Jacy’z er skabt af Ess Group. Hotellet bliver et af Sveriges mest spektakulære med alt fra forskellige restauranter og en koncertsal til et multiteater og en Miami-inspireret pool-club. Læs mere om hotellet her.

3. Clarion Hotel The Pier

I efteråret 2022 bygger det multinationale bilfirma, Geely, et helt nyt hotel midt i deres virksomhedscampus ved Lindholmen. Det nye hotel kommer til at ligge helt ud til vandet med en betagende udsigt over Göteborgs indre by og kommer udover de 254 værelser til at rumme to restauranter og barer, konferencerum samt en wellness-afdeling. Læs mere om hotellet her.

Ivans Pilsnerbar
© Ivans Pilsnerbar

Restauranter

1. Ivans Pilsnerbar ved Ringön

Göteborgs industriområde, Ringön, er et knudepunkt for kreativitet og iværksætteri, og netop her finder du Ivans Pilsnerbar. En farverig ølbar som på imponerende vis kombinerer visuel kunst, elektronisk dansemusik, øl i topkvalitet og lækre pasta- og vegetarretter lavet på lokale råvarer. Dyk ned i det farverige ølunivers her.

2. Angeli

Til foråret 2022 får den populære naturvinsbar, Bar La Lune, en længe ventet storesøster placeret i lokalet ved siden af. Udover god vin byder den nye, udvidede naturvinsbar, Angeli, også på en ganske særlig indretning blandt andet bestående af et gulv beklædt med spanske sten samt en bar lavet af fliser produceret med materiale fra Etna-vulkanen. Bag baren finder man derudover to vinkølere med plads til 800-900 flasker.

3. Bulot

I maj 2022 åbner den internationale Michelin-kok Gabriel Melin Andersson og Emil Bjelke deres nye restaurant, Bulot, midt i Göteborg. Her vil de skabe en afslappende, men samtidig fin atmosfære med bæredygtighed som omdrejningspunkt. Inden åbningen af Bulot kan du besøge den populære pop-up version Bar Bulot i byens markedshal.

4. Poppels i indre by

Mikrobryggeriet, Poppels, producerer nogle af Sveriges mest eftertragtede øl, og de åbner i år et helt nyt by-bryggeri midt i Göteborg i Platinan-bygningen, som ligger ved siden af den imponerende Göta-flod. Læs mere om bryggeriet her.

LÆS OGSÅ