
Mette og Maja drømte om mere natur. Nu sælger de høsten til michelin-restauranter
"Det er trygt at begynde som vordende biavler, for man får fra starten en mentor, og for os var det ren forelskelse at møde Peter Plys-herrerne og -damerne i Nordsjællandske Bivenner."
AfArtiklen blev første gang bragt i 2020
Antallet af bier i den danske natur falder. Det giver mindre bestøvning og er i det hele taget et problem for biodiversiteten.
En arbejdsbi dør efter ca. 5 ugers intensivt liv. Hvorfor?
Fordi vingerne er slidt op. Et af de mere hårdtslående fakta, når man har bier, som ellers er er en hobby fyldt med liv og glæde. Spørg blot Maja Lotz og Mette Rose, genboer på en villavej i Hellerup nord for København og biavlere af nyere dato.
De har til maj haft hver sin bifamilie i et år.
Og hvilket forrygende år … De høstede honning fire gange – over 64 kilo – og har sat en bevægelse i området i gang, så andre naboer også overvejer at få bier.
De har solgt dele af deres høst til en michelinrestaurant, og de ligner ikke mindst ren solskin, når de fortæller om deres bibasser.
De famler dog lidt ved spørgsmålet om, hvordan de egentlig startede, men det var nok en række sammenfald af avishistorier om biernes tilbagegang, en temalørdag på DR2 og de to kvinders trang til at ville gøre en forskel i lokalområdet.