Ønskehuset
Ønskehuset: Således navngav arkitekterne Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert huset her, da de første gang præsenterede det på udstillingen Huset i haven i 1959 for Danske Arkitekters Landsforbund i Forum i København.
I dag er boligen Peter Mahler Sørensen og Mette Bredkjærs og kombinerer på skønneste facon alt det bedste fra dansk arkitekturs guldalder med moderne design.
Spor af Louisiana
Hvis Peter Mahler Sørensens og Mette Bredkjærs hus ser bekendt ud, så er det fordi, at det flade tag, de store vinduespartier, den lange hvide mur og de forskudte bygninger minder om museet Louisiana i Humlebæk. Og det er ikke noget tilfælde. Det er nemlig de samme arkitekter, Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert, der har tegnet begge.
Efter færdiggørelsen af Louisiana i 1958 lavede arkitektduoen nogle få private hjem, der i arkitektur, materialer og rumfordeling næsten fremstod som miniatureudgaver af museet. Peter og Mette var heldige at få fingrene i ét af de huse i 2016.
Nænsom renovering
Bungalowen med det flade tag er opført i 1961, men står stadig lige så flot i dag, og Peter og Mette gav huset en nænsom renovering, da de overtog det, således at de oprindelige proportioner og rumfordelingen er bibeholdt. Sidstnævnte er inddelt, så de mere private gemakker som familiens soveværelser ligger i den bagerste del af ejendommen, som er hævet cirka en meter over stueplanet, hvor fællesarealerne ligger ud mod den store have og har glaspartier hele vejen langs facaden.
Mellem by og land
Kigger man på huset udefra, kan man se, hvordan en karakteristisk 19 meter lang, hvid murstensvæg med relieffer begynder inde i stuen og fortsætter udenfor og adskiller de to dele af huset. Den er også med til at give læ på terrassen, som er et af Peters og Mettes yndlingssteder.
– Om sommeren er det vores udendørsstue, omgivet af grønt fra græsplænen og de tætte, gamle træer. Men selv indenfor er vi altid tæt på naturen, takket være de store glaspartier langs facaden, og vi kan virkelig opleve sæsonskifte og dyrelivet – det er sjovt at se vores hund stå ansigt til ansigt med en ræv, kun adskilt af et vindue. Det er en kæmpe luksus at bo så tæt på byen og alligevel føle, at vi er midt ude på landet, fortæller parret.
Arkitektoniske elementer
Foruden de arkitektoniske elementer som oregon pine-træet på vægge, døre og lofter og detaljer som originale fatninger til spots, dørhåndtag designet af Kay Fisker og det åbne, kobberbeklædte ildsted er Peters og Mettes hjem fyldt med klassisk design, der afspejler husets samtid – Arne Jacobsen og Poul Henningsen – og moderne, ofte farverige elementer fra Please Wait to be Seateds portfolio, som Faye Toogood og OS & OOS.
Originalelementerne og det moderne interiør komplementerer hinanden på fineste vis og udgør tilsammen et stærkt vidnesbyrd på, at godt design ikke forgår.