Forvandlet bungalow

Pr-konsulent Jean Ahlefeldt-Laurvig og hendes mand Ditlev kiggede på huse gennem et helt år, før de fandt, hvad de søgte: en ombygget bungalow nord for København, som har fået en førstesal, så den er forvandlet til en funkisvilla med rene linjer og et minimum af håndværkeropgaver.

© Andreas Mikkel Hansen

På den ellers stille villavej bakser håndværkere med et nyt fortov, men det er også det tætteste, pr-konsulent Jean Ahlefeldt-Laurvig kommer på håndværkerlarm.

Hverken min mand eller jeg er handy. Så vi kunne ikke overskue et håndværkertilbud. Derfor var det vigtigt, at der ikke skulle ordnes en masse ved huset, men det skulle heller ikke være helt nyt - og så skulle beliggenheden være i orden.

Tæt på skole, børnehave og city, fortæller Jean Ahlefeldt-Laurvig, der er vokset op i København, men døtrene Ingrid (6 år) og Ellen (4 år) skulle have græs under deres små fødder.

Huset her er meget funktionelt, og jeg kan i et blik overskue, hvor børnene er henne, og hvad de laver. Jeg er lidt af en hønemor. Og i haven kan de lege trygt og godt, så man ikke er tvunget til at gå ned på den nærmeste legeplads, hver gang pigerne skal ud.

© Andreas Mikkel Hansen

38-årige Jean Ahlefeldt-Laurvig har travlt med sin virksomhed, Attitude PR, hvor hun fx har øreringe og halskæder fra den dansk-israelske smykkekunstner Orit Elhanati. Derudover rådgiver hun kvinder om at finde deres egen stil.

© Andreas Mikkel Hansen

Bungalowen, som ligger nord for København fik en førstesal på af de forrige ejere. Hverken Jean Ahlefeldt-Laurvig eller hendes mand, Ditlev, har hænderne skruet ordentligt på til at lave store istandsættelser, så de faldt for, at huset var lige til at gå til.

© Andreas Mikkel Hansen

Den sorte Eames-stol med træben gør de sorte Wegner-stole selskab omkring spisebordet fra HAY. På bordet står en lille Kubus-stage, og den røde PH-lampe over bordet er en god kontrast til alt det sorte. Det store, sorte maleri er af Maria Marstrand. Det lille kunstværk er af Ejler Bille.

© Andreas Mikkel Hansen

Det lille art deco-bord med tyk, grøn glasplade er fra Showroom, der hører under Attitude PR, hvor Jean Ahlefeldt-Laurvig arbejder med Tina Seidenfarden og Pernille Hornhaver, der rådgiver om kunst og boligindretning. De smukke runde æsker i læder er købt på den seneste tur til Senegal. Den sammenrullede radering er lavet af kunstneren Maria Marstrand, der har malet på gamle tapeter. Det skal snart i glas og ramme.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er store planer om at inddrage noget af entreen, så stuen bliver større. Indtil da lyser den smukke Kähler-vase op. Over det lille konsolbord af antik mahogni hænger endnu et værk af Maria Marstrand.Væglamperne er fra Bestlite.

© Andreas Mikkel Hansen

Georg Jensens berømte sølvkande og en figur i ler, som en af døtrene har lavet. Jean Ahlefeldt-Laurvig elsker smukke ting, men hun sørger for ikke at lade sig binde af det materielle. Og hun har ikke haft noget imod at skifte stort set hele hjemmet ud til en mere moderne og enkel stil, så den passede til husets funktionelle rammer.

© Andreas Mikkel Hansen

Det er Ditlev der som regel står i køkkenet, når der er gæster. Men til hverdag står Jean for madlavningen. Der har tidligere boet en kok i huset, som har indrettet køkkenet fra Modulia. Stålbordpladen er specialdesignet, og armaturerne er fra Vola.

© Andreas Mikkel Hansen

Barstole fra Ilva Maleriet er af Anders Brinck.

© Andreas Mikkel Hansen

Enkelte steder får det kreative rod af små gaver og glade minder lov til at blomstre frem til et lille kunstværk i sig selv.