Kom med indenfor i en ekstraordinær villa, der emmer af Palm Springs

Den enestående villa har udsigt over Øresund og privat strandhus med egen badebro. Og så har den netop været på forsiden af BO BEDRE.

Ejerne af hus med havudsigt

Helle Vestergaard Poulsen og Morten Trøst på terrassen, der går hele vejen rundt om huset, så solen kan nydes dagen lang.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Californien i Espergærde

Husets 1960’er-sjæl er bevaret og har nu fået følgeskab af rejseminder og især referencer til den californiske livsstil. Besøg smykkedesigner Helle Vestergaard Poulsen og hendes mand Morten Trøsts renoverede hus i Espergærde nord for København. Nænsomt opdateret og med en betagende udsigt over Øresund – og eget strandhus.

Hus i californisk stil
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Drømmehjemmet

Første gang parret så huset, faldt de ikke overraskende straks for den dragende udsigt over havet og ikke mindst lyset, der strømmede ind i alle rum gennem de store vinduer fra gulv til loft. Helle Vestergaard Poulsen og Morten Trøst kunne med det samme se, at her var de rammer, der skulle til for at skabe deres drømmehjem.

– Vi var netop hjemvendt efter en rejse til Californien, og da vi oplevede husets arkitektoniske enkelhed, udsigten og den afslappede og underspillede atmosfære, følte vi næsten, at Palm Springs for en stund var flyttet nord for København, fortæller parret.

Og da der endog hørte et lille privat strandhus til ejendommen, var de ikke længere i tvivl. Her skulle de bo.

Stue med enestående havudsigt

Den ene stue ligger i husets hjerterum, hvor køkken og spiseplads også er samlet. Her er en uforstyrret udsigt over Øresund, og de store vinduespartier skaber en flydende overgang mellem ude og inde. De lyse bambusgulve stammer tilbage fra 1960’erne og fortsætter i alle rum. Tæppet er tyrkisk og købt på etsy.com. Piedestalen i forgrunden bærer en skulptur af Ole Mynster. Stolen i træ og flet er Pierre Jeannerets Kangaroo Chair, købt hos xandl.nl, mikset med en daybed fra Virgil Abloh i samarbejde med Ikea. Puderne er fra Craft Sisters. Bænken fra Noorstad er brugt som sofabord, og vasen er fra Anna-Lisa Thomson for Ekeby købt på auktion. Træstubben er fra V Møbler. Reoleni træ er vintage og af Poul Cadovius og får følgeskab af Arne Jacobsens Syverstol.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Stue i forlængelse af køkken-alrum

Parrets stue ligger i forlængelse af køkken-alrummet og er holdt i lyse sandtoner. Sofaen er fra Bolia, og en antik våbenkiste fra Fil de Fer bliver brugt som sofabord. Tæppet er fra Craft Sisters, og stolen er købt på Bali.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En perle fra 60'erne

Bag den sorte træbeklædning gemmer gule mursten sig, men også andre tidstypiske levn fra 1960'erne lever stadig videre i villaens 195 m², hvor forskellige ejere gennem årene hver har givet deres touch til boligen.

Det at være tro mod husets ånd og tid var et vigtigt element for parret – og derfor lavede de kun forsigtige forandringer og hele tiden med husets sjæl for øje.

Farver på vægge blev dæmpet og stilmæssigt ført igennem alle rum, det samme gjaldt det lyse bambusgulv, der er oprindeligt. En ret irriterende stor emhætte blev dog skiftet, så man nu uhindret kan lave mad og samtidig se havet.

Tableau med tørrede græsser

Et tableau med tørrede græsser og tre vaser, der er et miks af vintage, Ikea og Rosmosegaard.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Bænk med flot interiør

Bænken er fra Ikea, og konkylievasen fra Ferm Living.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Vi følte næsten, at Palm Springs for en stund var flyttet nord for København — Helle Vestergaard Poulsen

LÆS OGSÅ

Stue med unikt kig til havet

Udsigten kan nydes fra Pierre Jeannerets Kangaroo Chair. Palme-lampen er købt i Fil de Fer, billedet er af Picasso og købt hos hellethygesen.com, og de lette og transparente gardiner er fra gardin-mester.dk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Lige linjer og rene flader

Parret har en forkærlighed for 60'ernes stilperiode, både i forhold til det arkitektoniske med de lige linjer og rene flader og i selve stiluniverset, og derfor har parret indrettet sig med design fra bl.a. Eames, Pierre Jeanneret og Verner Panton sat sammen med rejse- og vintage-fund.

HTH-køkken med cementfliser

Parret valgte at lade køkkenet stå, da de overtog huset, men skrællede alt af væggene og satte i stedet håndlavede cementfliser fra Tiles of Ezra op, som tilfører det gamle HTH-køkken særpræg.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Balance

Der er i indretningen en god balance mellem det oprindelige samt parrets personlige smag.

– For os er det vigtigt, at tingene har en historik, og at det afspejler os, fortæller de.

Åben og lys spisestue

Langbordet er fra Rosmosegaard, og stolene er et skønt miks af bl.a. Eames og Verner Panton. Lampen er ligeledes af Verner Panton.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Stue indrettet med smukke objekter fra rejser

Helle og Morten finder meget inspiration fra deres rejser og tager også ofte smukke objekter med hjem; det gør indretningen meget personlig. Fotografiet på væggen er på stof og fra Kate Bellm, købt på The Slow i Canggu på Bali. Stolen er en vintage Ikea-stol, og vasen samt kaktussen er fra Rabens Saloner.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Anni Lu

Parret er indehaver af smykkefirmaet Anni Lu, så kreativitet er en vigtig del af deres hverdag, og derfor var istandsættelsen af huset også en proces, som de nød. Parret lavede moodboards ud fra rejser, hotelophold, primært fra Bali og Californien, og pins fra Pinterest.

Stille og roligt og med sikker hånd fandt de ind til, hvad der for dem var kernen og den røde tråd både i forhold til indretning og farver. Nøgleordene var intimitet, sanser, former, hygge og komfort.

Hjemmekontor placeret i mellemgangen

Helle og Mortens hjemmekontor ligger i mellemgangen, der gemmer på smukke fund, æsker, perler, skaller og tegninger. Kontorstolen er vintage og fra Vela.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Soveværelse med udgang til terrasse

Fra soveværelset er der udgang til terrassen, og de transparente gardiner giver en lethed til rummet og skærmer for solen uden at forstyrre den betagende udsigt. Gardinerne fra gardin-mester.dk har samme farvetone i alle rum. Stolen er fundet hos iGeniBrug, bænken er en gammel klaverbænk fra Mortens mor, som blot er blevet ombetruk-ket, sengen er fra Ikea, sengetæppet er fra Hay, og rispapirlampen fra pachia.eu.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Husets hjerterum

Villaens rum fordeler sig over ét plan, og parret har ikke pillet ved selve fordelingen. Et stort køkken-alrum står som husets hjerterum med et langbord i træ sammensat med stole fra forskellige designere som bl.a. Eames og Verner Panton.

Farverne er nøje afstemt, og det giver et roligt helhedsindtryk trods stolenes forskellighed.

Solrig terrasse ved havet

Parrets terrasse fortsætter rundt om huset og er indrettet med små hjørner, hvor solen kan nydes. Sofaen er fra Ilva, og de tyrkiske puder er fra etsy.com, hvorfra den marokkanske puf også stammer. Gulvpuden i flet er fra Ikea, og det lille bord er en træskammel fra Java købt hos Bakkehuset i Gilleleje.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Villa med privat strandhus

Til Helle og Mortens hus hører et privat strandhus fint placeret på den anden side af vejen med badebro direkte ud i Øresund.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En eksotisk oase

Små oaser af muslingeskaller får havet og den omkringliggende natur helt ind i indretningen.

Grønne planter, keramik i bløde former og sandfarvede toner forstærker følelsen af noget Malibu eller Santa Monica.

Og hvis man skulle være i tvivl, kan man blot krydse vejen og besøge parrets private strandhus med egen badebro. Adressen hedder nok Espergærde nord for København, men følelsen er langt mere eksotisk.

Hyggeligt og lyst strandhus

Strandhuset er indrettet hyggeligt og lyst. Sofaen er fra Ilva, og puden fra Craft Sisters. Lampen er købt på Bali, og ophænget på væggen er fra Bakkehuset i Gilleleje. Stolen og den lille skammel, der er brugt som bord, er frai GeniBrug. Træskålen på bordet er fra Christiansen & Co og fyldt med små rejseminder.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Strandhus med paddleboard og afslapning

Her nydes sommeren i fulde drag. Med ren afslapning og mere pulskrævende aktiviteter som stand up paddle-træning.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LÆS OGSÅ